Piwo Kwassiflora w stylu Berliner Weisse z marakują uwarzone przez Browar Beer Bros z Żyrardowa premierę miało 9 września 2016 roku na III Festiwalu Piwa Rzemieślniczego Beergoszcz w Bydgoszczy, a swoją nazwę zyskało dzięki otwartemu konkursowi podczas tego festiwalu.
Składniki: woda; słody: Pszeniczny, Pilzneński; chmiel; drożdże: US-05, Lactobacillus 5335™; dodatki: Marakuja.
Piwo niefiltrowane, niepasteryzowane z naturalnym osadem na dnie.
Dodał:
risik - 2016-09-28 22:51:35
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Marianek
Nos: delikatny owocowy aromat, lekko wytrawny, przyjemny.
Smak: wodniste, lekko kwaskowe w owocowy sposób, na finiszu wytrawność owocowa do tego delikatna nuta jogurtowa. Super pijalne.
Brodzisław
Aromat orzeźwiający, owocowo-kwaskowy i nuta zbożowa. Czuć nieco marakuji. W smaku podobnie. Orzeźwiająco, kwaskowo-słodowo i owocowo. Zero goryczki! Wysokie wysycenie plus znikomy alkohol sprawia, że to bardziej napój gaszący pragnienie niż piwo.
Bartekn