Piwo w stylu Smoked Pale Ale, uwarzone przez Browar Bednary, mający swoją siedzibę w miejscowości Bednary, która leży w powiecie Łowieckim. Jest to nieduży browar rzemieślniczy, który powstał w roku 2013. Założycielem i głównym piwowarem jest Rafał Łopusinski. Piwo to idealnie pasuje do dań pieczonych i grillowanych, a także do wszelkich potraw na bazie wędzonych serów. Polecana przekąska to grillowany oscypek z żurawiną.
Skład podany na etykiecie nie zawiera konkretnych informacji: woda, słód, chmiel, drożdże.
Piwo pasteryzowane i niefiltrowane.
Rekomendowana temperatura serwowania to przedział 11-14°C.
Piwo to pojawiło się w sprzedaży na początku lutego 2015 roku.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Thriglav
Wysycenie stosunkowo wysokie.
Zapach karmelowo-miodowy, jakby lekko utleniony.
Pierwszy łyk bardzo ziołowy, miałem wrażenie, jakby przed chwilą dziamgolił korzeń lukrecji. Nie czuję żadnej wędzonki.
Potem niestety coraz nudniej, ziołowo(szukałem składu, ale nie ma tego piwa u nich na stronie nawet...), goryczka mocno zarysowana. Żodyn aromat wędzony... Żodyn.
Po Czarnym Karle spodziewałem się czegoś lepszego. A tu przeciętniak, nie warty inwestowania w niego...
Stacher93