Bazyliszek Pyza na polskich dróżkach
Bazyliszek Pyza na polskich dróżkach
Bazyliszek Pyza na polskich dróżkach
% alk. 6.1
Blg 14.9
IBU 61
brak koduaddbarcode


Warszawski Browar Bazyliszek zapowiadał, że jego piwa będą fuzją tradycyjnego oraz innowacyjnego podejścia do piwowarstwa, co przejawia się dodawaniem do piw przezeń warzonych, rożnych składników, których na próżno szukać w innych produktach z tej branży. Najnowsze piwo z tego browaru
kontraktowego to IPA chmielone rodzimą odmianą chmielu – Sybilla – z dodatkiem… ziemniaków. 20% stanowił zacier ziemniaczany z odmiany Agata. Piwo uwarzono w radomskim browarze Pivovaria.
Dodał: Gość - 2014-08-08 09:17:30

oceny Oceny

Użytkownicy 8,17 / ilość: 6
Goście 6 / ilość: 5
średnia 7,18/10 / ilość: 11

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
podatnik2
starstarstarstarstar

2014-08-19 17:53:26
Rewelacyjne piwo w stylu Polish IPA, podkreślonym w smaku zacierem ziemniaczanym... Piłem z kija w "Po drugiej stronie lustra" i chcę wypić jeszcze!
oceny Oceny użytkownika:
10 ( smak: 10, zapach: 10, wygląd: 10 )
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010