Piwo holenderskiego browaru Baxbier z Groningen, dosyć buńczucznie zachwalane na froncie etykiety: World’s Best Smoked Porter.
Koud Vuur (zimny ogień)
„Nie ma dymu bez ognia! Ten Porter uzyskuje swoją dymną naturę dzięki użyciu słodów wędzonych i palonych. Ciemne piwo, aby spokojnie usiąść i dobrze się bawić. ” – głosi opis producenta.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
nietzsche
Zapach: To jest ale najbardziej owocowy porter wędzony na świecie ;) dużo nut belgijskich, owocowych, czerwone owoce, świeże i suszone, wędzoność później, dużo paloności, jakieś sherry
Smak: W smaku podobnie, bardzo palone piwo, ale mało wędzone i dymne, goryczka też taka popiołowa, trochę wódczana, przy czym piwo jako takie nie jest złe, chyba przesadzono z re fermentacją i dlatego chciało wyjść, jest przegazowane, ale dosyć pełne, wydaje mi się mocno alkoholowe, ale może ta goryczka + pieczenie od CO2. Dużo owoców, fajnych, jakieś porto i sherry, czekolada mleczna.