Lotny, bystry, charakterny. Mistrz Twardowski to piwo lekkie, ale nie wodniste. Zaskakuje jak sam Mistrz, oferując złożony smak przy względnie niskim ekstrakcie początkowym. Spróbuj, zanim ktoś z nim czmychnie!(opis producenta)
Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel.
Piwo pasteryzowane.
Kolejne z piw wyprodukowanych w Polsce dla krakowskiego browaru Barbakan. I kolejne rozczarowanie.
A wrażenia - przypomina piwa z Połczyna Zdroju - nie do końca klarowne i sporo DMS-u. Kolor złoty, piana średnia, brązowa butelka bezzwrotna, czarny kapsel i etykieta kreskówkowo-czeska. Prawdopodobnie kolejnego nie kupię. Interes kupowania takiego quasi-regionalnego piwa można porównać do tego, jaki pewien chciwy szlachcic zrobił na mydle. Nie był to Twardowski, ale też na stałe zapisał się w polskiej ludowości.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Shinodin
nietzsche
Kolor bursztyn, piana ładna, spoko lacing.
W smaku rzeczywiście jak Wąsosz, ale taka nieudana warka Jasnego Lekkiego (Ekstr. 9), ale to ma alkoholu 5,5%, pustka, z delikatną chlebowością i majakami melanoidynowości, szkoda czasu, naprawdę :/
MateoKrk_
Borsuk77