Rosyjskie piwo, które produkuje się według unikatowej receptury z wybornego jasnego i karmelowego słodu i najlepszych odmian chmielu metodą zimnej filtracji. Ma wyrazisty aromat słodu, delikatną słodycz, umiarkowaną goryczkę. W 2012 r. zdobyło Bronze Medal na International Beer Challenge w Londynie.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
nietzsche
Zapach: słodkawy, pszeniczny, kwiatowy, pieprzny lekko ziemisty, ale bardzo słaby
Smak: Strasznie gładkie z takim słodkim posmakiem jak mają azjatyckie piwa ryżowe lub hiszpańskie z kukurydzy (nawet meksykańska Corona), natomiast w składzie ma słód jęczmienny, jęczmień browarny oraz ekstrakty słodowe: jęczmienny i pszeniczny i obstawiam, że to zasługa tego ostatniego. Obstawiam, że to miało być piwo a'la Corona i jako podróba wyszło całkiem ok, w dodatku bez ryżu i kukurydzy, ma tez taki delikatny posmak jabłka jaki ma Calsberg i Heineken, nie wiem czy to aldehyd octowy czy heksanian etylu, ale w takiej dopuszczalnej i zapewne celowej dawce. Nie oszukujmy się, to nie jest jakaś ambrozja, a piwo raczej do zaspokojenia pragnienia, ale w porównaniu z naszymi koncerniakami typu Żywiec czy Tyskie, to nie jest bezsmakowa woda, a trzeba im przyznać, taką samą ilość alkoholu jak Żywiec, Okocim, Tyskie wykręcili z 11,5 blg gdy nasi potrzebują 12,5. Gładkie, słodkawe, przypominające piwa kukurydziane, delikatny posmak jabłka, zamiast goryczki lekka cierpkość w finiszu, delikatnie kwiatowe i ziemiste. Idealny zamiennik dla Corony, jak ktoś lubi.
Gandalfino
Aromatu właściwie nie ma.
Wodniste. Słodowe.
Bezgoryczkowe (no jakaś tam homeopatia chmielowa jest).
Słabo. Z zestawu numerki 8 i 7 były dużo lepsze.
BRYNIU
Wysycenie: średnio/wysokie (ze wskazaniem na wyższe)
Warka do: 28.05.2019