Piwo uwarzone przez Browar Baba Jaga z Wrocławia.
Elixir – ciemny mocny intensywny w smaku, precyzyjnie zestrojony – prawdziwie królewski. Jak na arystokratę przystało nie brak mu dostojnej nieprzeniknionej głębi i aksamitnej gładkości aromatów kawowych, czekoladowych oraz owoców – suszonej śliwki i rodzynek. Te kipiącą energię ciemną i treściwą materię przenikają nuty chmielowe, wywołując łagodne aromaty żywiczne i ziołowe. Uwaga jego moc zniewoli niejednego siłacza. Daj się ponieść, spróbuj Elixiru.
Piwo ciemne, górnej fermentacji, niefiltrowane, pasteryzowane
Składniki: słody (Pale Ale, Monachijski II , Czekoladowy ciemny, Pale Chocolatte, Barwiący, Jęczmień prażony, pszenica prażona), chmiele (Magnum, EKG, Soverign), płatki wiśniowe, drożdże (S-04)
Zalecana temperatura serwowania: 15-19°C
Barwa EBC: 78
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Marianek
Nos: Bardzo mocno prażone słody, dające efekt wędzoność typu torfowego. Ze szkła bardziej różnorodna ? kawa zbożowa, torf, powiew kwaskowości.
Smak: Prażone słody i zboze, kawa zbożowa, wszystko mocno palone, do tego torf, kwaskowość od słodów. Goryczka też jest obecna.
To zdecydowanie FES i to torfowy, a nie RIS. Jest solidne ciało, ale za mało czekolady i kawy. Polska podróbka RIS-a.
szucik
Gość
Gość