Piwo uwarzone przez Browar Baba Jaga z Wrocławia.
Chmielarka - znakomicie pokazuje jaki potencjał drzemie w naszych rodzimych chmielach: Lubelskim i Marynce. Raczy nas umiarkowaną goryczką, koncentrując się przy chmieleniu na aromacie. Efektem czego jest niepowtarzalny aromat kwiatów i owocu moreli, pojawiający się na pierwszym planie. Piwo jasne opalizujące, z białą pianą. Chmielarka - na nowo odkrywamy polskie chmiele.
Piwo górnej fermentacji, pasteryzowane, niefiltrowane
Składniki: słody (Pilzneński, Carapils®), chmiele (Marynka, Lubelski, ADHA 484), drożdże (Danstar Nottingham)
Zalecana temperatura serwowania: 12-14°C
Zalecane szkło: Pokal
Barwa EBC: 12
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj siÄ™.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
Brajan36
Warka : 07/07/16
Barwa:bursztyn , zamglony
Piana: mało obfita , porozrywana , średnio-pęcherzykowa , szybko przeciera się do postrzępionej kołderki i cieniutkiego pierścionka
Aromat : z butelki : początkowo nie mogłem go określić , potem jednak wyczułem morelę oraz kwiaty wraz z korzeniami , to ten dziwaczny zapach to korzenie wyrwane z ziemii , ze szkła : intensywny ziemnisty / korzenny aromat pod tą ziemią kryją się aromaty kwiatowe i mocno morelowe , nie spotkałem się jeszcze jak dotąd z takim aromatem , bardzo intrygujący
Smak:słodki , kwiatowy , morelowy to co piwowar założył zostało spełnione jednak mi tak średnio przypadło do gustu , nie pije się go lekko jest ciężki pomimo małego alko, słodycz zalepia , no nie jest to piwo które mi podeszło od Tomka Schulza z Browaru Baba Jaga , jednak może znajdzie rzesze fanów które sie w nim rozsmakują :)