Chmielarka Sybilla - tworząc serię piw o tej nazwie inspirowaliśmy się odmianami chmielu uprawianymi w Polsce, pragniemy pokazać ich potencjał na swój sposób. W tej wersji główną rolę, dzięki współpracy z Polish Hops, odegrał chmiel Sybilla. W aromacie na pierwszym planie pojawiają się nuty żywiczne, korzenne i ziołowe, w smaku słodowość i goryczka na średnim poziomie. Piwo jasne, opalizujące z białą pianą. Polskie Pale Ale uwarzone przez browar Baba Jaga.
Składniki: woda; słody: Pale Ale, Carapils, Zakwaszający; chmiele: Iunga, Sybilla; drożdże: US-05.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
BRYNIU
Wysycenie: średnio-wysokie.
Warka do: 28.02.2018r.
P.S. - dodam, iż jest to trzecie piwo z tej serii, które degustuję i przyznam, że dobrze im to wyszło... aczkolwiek wiem, że dało się to uważyć nieco lepiej :) Do pełni szczęścia zabrakło mi to \"coś\" ... ale i tak ukłon bo według mnie odwzorcowali dobrze nasze Polskie walory chmielowo-smakowe.
jover
Brajan36
Warka : 04/11/16
Barwa : zmętniony jasny bursztyn;
Piana : okazała , początkowo drobna następnie staje się średnia i grubo pęcherzykowa , dość obofita , lekki lacing ;
Aromat : z butelki : ziemistość oraz żywica ; ze szkła : wszystko to co napisali na etykiecie jest w aromacie , czyli korzenne klimaty , ziemiste wonie oraz żywiczne lasy, co najbardziej mi się rzuciło w nos to to że po zamieszaniu jest woń tak przeze mnie lubiana czyli zbożowa , bardzo taka słodowa -zbożowa , takie coś na kształt Trzech Zbóż ;
Smak : ciekawy posmaczek , trochę żywicy , trochę karmelu , deczko miodu , nuta chlebowa , tak naprawdę wiele możemy tu odnaleźć i dużo poznać dlatego uważam że te piwo udało sie Tomkowi ,pozdrawiam
nocą_po