Chmielarka
lubelski (Single Hop)- tworząc serię piw o tej nazwie inspirowaliśmy się odmianami chmielu uprawianymi w Polsce, pragniemy pokazać ich potencjał na swój sposób. W tej wersji główną rolę, dzięki współpracy z Polish Hops, odegrał chmiel
lubelski. W aromacie na pierwszym planie pojawiają się nuty korzenne i cytrusowe, w smaku słodowość i goryczka na średnim poziomie. Piwo jasne, opalizujące z białą pianą.
Skład: woda; słody: Pilzneński, Carapils®, Zakwaszający; chmiel:
lubelski; drożdże: Safale US-05.
Piwo rzemieślnicze górnej fermentacji, niefiltrowane, pasteryzowane.
Szkło: Baba Jaga Glass.
Zalecana temperatura serwowania 12-14°C.
Dostępne w bezzwrotnej butelce o pojemności 500 ml.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
BRYNIU
Wysycenie: wysokie
Warka do: 10.02.2018r.
Brajan36
Barwa:Zamglone złoto ,
Piana : była i się zmyła, drobne oczka , pozostawiła dużo na tafli nie za dużo na szkle ;
Aromat : z butelki : lekko ziołowy , ale przede wszystkim korzenny czy też ziemisty , lekki chlebowo-zakwaskowy zapach ; ze szkła : ładnie mi się podoba , zboże , ziemia , chleb cały cykl jak się piecze się chleb tak bym to określił od zasadzenia ziarna po przez zbiór i potem z wytworzenie mąki i wypieczenie chleba coś takiego mi się kojarzy ;
Smak : prócz zakwaszenia jest też coś korzennego , oraz lekka ziemia , lekki kwasek ,
Bardzo jestem zaskoczony oczywiście pozytywnie odnośnie naszego rodzimego chmielu Lubelskiego :) bardzo mi przypadało do gustu , chyba to jak narazie najlepsze z te serii
Marianek