Kanec charakteryzuje się bogatym kolorem, gęstą białą pianą, zrównoważonym smakiem i delikatnym krojem. Piwo jest wolne od filtracji i pasteryzacji. Żywe piwo zawierające drożdże piwne. Dobre piwo jak za dawnych czasów. Docenią to nie tylko eksperci od piwa, ale zwykli konsumenci rozpoznają jego wyjątkowość. Kanec jest gotowane w klasycznej staroczeskiej technologii ze słodów hawańskich jęczmienia Haná, chmielem Žatecký. Piwo fermentuje w otwartych kadziach przez 10 dni, a w piwnicy dojrzewa przez 6-8 tygodni.
Niefiltrowane i niepasteryzowane.
Jest to browar Zamkowy znajdujący się w mieście Břeclav w Czechach.
Dodał:
BRYNIU - 2018-08-03 11:28:52
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Shinodin
nietzsche
nietzsche
Zapach: owocowy, kwiatowy, z nutą miodową i biszkoptową, chmiel, obstawiam, manifestuje się w tym dwóch pierwszych nutach
Smak: Piwo gładkie, pełne, słodkie, goryczki nie posiada żadnej, co dziwi jak na czeskie, chmielowość również nieznaczna, raczej symboliczna, wyraźna nuta miodowa, może z utlenienia, również wyraźna pieprzno-przyprawowa, lekko ziemista i piwniczna, sporo owoców, wyjątkowo jak na czeskiego pilsa nie ma karmelu, ale z drugiej strony ono nie przypomina pilsa, to raczej po prostu lager, do powtórzenia świeże, bo to ma miesiąc do terminu i może stąd ten miód.
nietzsche
nietzsche
nietzsche