Calafate Ale to piwo jedyne w swoim rodzaju. Ma intensywny bursztynowy kolor, owocowy aromat i niepowtarzalny smak dzięki egzotycznym owocom z chilijskiej Patagonii: calafate (w Europie roślina ta znana jest jako berberys bukszpanolistny; calafate to lokalna nazwa). Owoc ten czyni to piwo trunkiem specjalnym, innym od pozostałych. Aromat jest specyficzny, charakterystyczny dla tej jagody z chilijskiej Patagonii. Całość jest wyważona i pełna; chmiel pomaga stworzyć długotrwały smak. Najlepiej smakuje z lasagne. Podawać w temperaturze 6-8°C.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
Calafate jest najlepsze z serii. Ma w składzie Berberys bukszpanolistny, który rośnie dziko w Patagonii. Daje bardzo ciekawy, egzotyczny smaczek. Ciężko porównać ten smak do czegoś innego.
Własnie sączę - 8/10
Gość