Zwickl/kellerbier (czyli piwo młode, niefiltrowane) z bawarskiego Aufsesser Brauerei (Rothenbach) z Aufseß podkreślającego swoją frankońskość.
Kellerbier według twoich upodobań, zachwyca pełnym, słodowym smakiem, przyjemną goryczką chmielową i lekkim smakiem drożdży. - głosi opis producenta.
Składniki: woda, słód jęczmienny: pilzneński, monachijski i wiedeński, chmiel Spalt Select.
Barwa: 28 EBC. Temperatura podawania: 7°-9°
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
nietzsche
Zapach: zapach młodego piwa, ostry, rześki, owocowy, ale nie tylko czerwonego jabłka, ale i jakiejś śliwki, jakiś karmel, nuta melanoidynowa i coś ostrego, pieprznego
Smak: W smaku jest jeszcze bardziej pieprzne, pikantne, przyprawowe, mocno owocowe, jabłko, śliwka, jakieś jagody, trochę karmelu, skórki chleba, coś maślanego, super, dużo się tu dzieje, szkoda tylko że piwo jest mocno wodniste, trochę jakby ktoś dobre piwo rozrobił wodą, niech ma 6, ale to na wyrost. Wysycenie niskie, zgodnie ze stylem, ale przy takim wodniaku to jednak mocniej bym nagazował. Wyraźna goryczka, na plus.