Już od XIII wieku gdańscy piwowarzy słynęli w całym świecie. Wiele sekretów przetrwało do dziś. Złote Lwy przypominają wyjątkowo bogate tradycje gdańskiego piwowarstwa. Powstają Tradycyjną Metodą Warzenia, zgodnie z którą każdy gatunek piwa warzony jest w osobnych kadziach, wyłącznie ze słodu jęczmiennego, chmielu i polodowcowej wody. Dzięki wyjątkowym metodom warzenia smak Złotych Lwów jest taki jak przed wiekami.
Dodał:
admin - 2010-06-10 08:19:36
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
ArdianK
Elænis
- Barwa: złote, klarowne
- Piana: drobno- i średnio-pęcherzykowa, obfita; lacing
- Aromat: jak w szyjce - słodowy, rześki
- Nasycenie: średnie
- Smak: znowu - przyjemnie słodowo, lekka słodycz kontrowana delikatną goryczką; takie 'mięciutkie' w fakturze; czysty profil bez wad
Ocena: 8/10
Na tle 'koncerniaków' - mistrzostwo; poza tym - solidny lager, który jednak nie wyrwie z butów miłośników nowofalowych stylów piwa
Basileus81
MaciejZG