Piwo uwarzone przez Browar Amber z Bielkówka (niedaleko Gdańska).
Szlachetne i wyrafinowane. Połączenie żywiołów – wspaniałych porterowych nut gorzkiej czekolady i ognistej pikanterii chili. Nadaje niezwykłego smaku każdej chwili. Jeden z nielicznych na świecie!
Grand Imperial Porter Chili warzony jest tradycyjną metodą dolnej fermentacji wymagającą długiego leżakowania. Dzięki temu wykształca się niezwykle złożony bukiet, który w połączeniu z pikanterią chilli sprawia, że idealnie pasuje do letnich dań z grilla, szlachetnych mięs czy popularnych podczas letnich upałów deserów lodowych. Idealne piwo dla osób lubiących ostrzejsze dania oraz wszystkich szukających nowych smaków.
Najlepiej smakuje podawane w prostej, delikatnie rozszerzanej ku górze szklance, schłodzone do temperatury 10 stopni.
Piwo ciemne, dolnej fermentacji, pasteryzowane
Składniki: woda, słody jęczmienne jasne i ciemne, chmiel aromatyczny i goryczkowy, naturalny aromat z papryki chili.
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.
Termin przydatności do spożycia: 180 dni.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
rewo
zbieraczek
Barwa czarna.
Zapach trochę niewyraźny, bardzo lekki, jest jakaś palona nuta, trochę czekolady i bardzo lekka kwaśno-kawowa nuta, chili nie czuć w ogóle.
Smak: wysycenie średnie, ostrość chili pojawia się od razu, nie jest jakaś potężna ale zdecydowana, kwestia smaku portera tutaj trochę znika, bo jednak okazuje się że porterowe smaki są na tyle niewyraźne, że w większości zostają zdominowane i przykryte przez chili. Trochę czekolady, ale chyba bardziej mlecznej niż deserowej, jakaś minimalna palona nuta. Nic specjalnego, fajnie że chili jest wyraźne, szkoda że cały pozostały smak zostaje zdominowany, można wypić jako coś nowego i ciekawego, ale jednak drugi raz nie wrócę - tym bardziej że nawet nie może zbyt długo poleżeć
StefekPijakos
Luxeer