Jasnozłote, klasycznie amerykańskie piwo górnej fermentacji. Piwo lekkie, słodowe, o zdecydowanej goryczce, pochodzącej od czterech odmian amerykańskiego chmielu, którym zawdzięcza też niepowtarzalny cytrusowo-żywiczny aromat. Rześkie, o wytrawnym finiszu, doskonale gasi pragnienie.
Skład: Słody ( Pale Ale, Monachijski ), Chmiele (
simcoe,
citra,
chinook,
amarillo,
mosaic ), Drożdże ( Us-05 ).
Alk. 5,0 % obj. 12° Plato Goryczka 2/5
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Brodzisław
Aromat z butelki cytrusowo-żywiczny z domieszką słodowości. W szkle czuć cytrusy, do tego owoce tropiku i żywicę.
W smaku piwo jest wytrawne. Jest wyczuwalna baza słodowa w nucie zbożowej i minimalnie karmelkowej. Kontrę stanowi niezbyt intensywna za to zalegająca nieco goryczka ziołowo-łodygowa. Ciało niskie, wysycenie również.
APA w kierunku cytrusowości i wytrawności. Najsłabiej tu wypada zalegająca goryczka.