Pierwsze polskie piwo typu whisky extra stout, uwarzone przez
AleBrowar. Przy warzeniu tego piwa użyty został słód dymiony szkockim torfem co nadało lekki aromat
znany z Rauchbock'ów. Barwa czarna, nawet pod światło nie zmienia koloru. Piana średniowysoka,
kremowa, znika dość szybko. Zapach delikatny, wyczuwalne karmel i kawa. W smaku kawowo-czekoladowe z
cierpkością i torfowym posmakiem kojarzonym ze szkocką whiskey.Wysycenie odpowiednie. AleBrowar jak
zwykle postarał się o świetną wizualną oprawę swego nowego produktu.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
Gość
Jeszcze uzupełnienie piana praktycznie zero i w smaku kwaskowość. Piwa jak dla mnie mało pijalne, po prostu niesmaczne i nie obchodzą mnie style i oceny birgłupków
Gość
Gulek
Gość