Piwo Salty Barbara w stylu Gose z dodatkiem soku z rabarbaru uwarzone przez Browar AleBrowar.
Składniki: woda; słody: Pilzneński, Pszeniczny, Carared®; chmiel: Hallertauer Tradition; drożdże: White Labs WLP029 German Ale/Kolsch; dodatki: płatki owsiane, sól, kolendra, sok z rabarbaru tłoczony na zimno.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
zbieraczek
Barwa całkowicie mętna, ciemniejsza słomka.
Zapach - nuty chmielowe, cytrusy, kolendra, samego rabarbaru raczej nie czuć.
Smak: wysycenie średnie, niezła kwaskowość, nachmielenie dość wyraźne, nuty ziołowe, kolendra, spoko ilość soli - w końcu można ją wyczuć, natomiast sam rabarbar jest tu umowny, może też trochę za duża goryczka jak na styl. Plusy to dobra kwaskowość i ilość soli co czyni to piwo bardzo orzeźwiającym, minusy to mała ilość rabarbaru i chyba za duża chmielu..hm, powiedzmy że 6.5/10
Gandalfino
Z tego co się ujawnia przy dnie to mętna cytrynowość. W aromacie tłumionym przez pianę czuć cytrusy i kolendrę.
Słone, kwaśne, cytrusowe. Orzeźwiające.
W drugim nalaniu piany już mniej.
Piwo jest zbalansowane. Słonego i kwaśnego w sam raz. Piwa w piwie też.
W upalny dzień podeszło, jak najbardziej.
piast