Piwo z lubelskim chmielem! HOP SASA Polish IPA chmielona jedną odmianą - Iunga. Specjalnie dobrana i wyselekcjonowana przy współpracy z polskim chmielarzem Pawłem Piłatem.
Składniki: woda; słody: Pilzneński, Pszeniczny, Wiedeński, Carapils, Zakwaszający; chmiel: Iunga; drożdże: US-05.
Dodał:
prodwin - 2014-07-03 09:35:19
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Bob
kghyt
Bartekn
Gość
marcin21592
Aromat: Pierwszy raz mam do czynienia z nową odmianą polskiego chmielu, Iunga, i muszę powiedzieć, że jest ciekawie. Aromat miętowy, słodki, może nieco maślany, jednak raczej nie jest to diacetyl. Na pewno specyficzny, jednak akurat mnie nie przypadł do gustu.
Smak: Podobnie jak w aromacie - mięta, zioła, całkiem spora goryczka. Piwo w pierwszym momencie wydaje się słodkie, jednak wraz z nadejściem goryczki, zaczyna dominować wytrawność. Znów, zaskakujące doświadczenie, jednak to nie moja bajka.
Pierwsze zetknięcie ze stylem i cóż, zapewne nie będę jego wielkim fanem. W piwie dominuje aromat i smak mięty, której osobiście bardzo nie lubię, więc to dyskwalifikuje je w moich oczach. Mimo to mogę polecić Hop Sasa, bo nawet jeśli komuś nie zasmakuje, to przynajmniej spróbuje czegoś nowego. No a jeżeli lubi miętę, myślę, że może to być jego/jej ulubiony styl. Moja ocena: 7/10.