Alaskan Amber
Alaskan Amber
Alaskan Amber
% alk. 5.3
IBU 18
USA USA
brak koduaddbarcode

Nazwa stylu tego piwa pochodzi od niemieckiego słowa alt oznaczającego stary. Odnosi się to do starzenia się, w którym alty ulegają fermentacji wolniej i w niższych temperaturach niż w przypadku większości piw. Powolna fermentacja pomaga kondycjonować smaki w Alaskan Amber, przyczyniając się do ogólnej równowagi i gładkości.
Dodał: marcysiek - 2017-11-08 08:46:31

oceny Oceny

Użytkownicy 0 / ilość: 0
Goście 0 / ilość: 0
średnia0 / ilość: 0

Twoja ocena

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Gość
awatar
Gość
2021-04-02 22:17:12
Do \"Marcysiek\" -
Nazwa nie \"pochodzi\". Alaskan Amber - to po prostu \"Alaskański Bursztyn\". To piwo jest PYSZNE.
Inny \"Alaskan\" - \"Frontier\" - też nie jest zły, jest jakby bardziej \"suchy\" i jakby lekko kwaskowaty.
Ja zdecydowanie wolę \"Amber\". W smaku jest nieco-nieco podobny do naszego \"Gryczane na miodzie\" (etykietka \"patykiem pisana\").
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010


Serwis przeznaczony jest
dla osób pełnoletnich.

Klikając przycisk "Przejdź do serwisu" potwierdzasz swoją pełnoletność oraz wyrażasz zgodę na przetwarzanie, Twoich danych osobowych zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach.
Więcej przeczytasz w Polityce Prywatności.




Koszty funkcjonowania serwisu pokrywa emisja reklam.
Prosimy o wyłączenie wszystkich wtyczek typu AdBlock.