JUPIKAJEJ 2. 0, czyli płatkowa IPA, mocno zainspirowana piwami z Nowej Anglii. Duży udział płatków owsianych i pszennych dał gładkość i przyjemną fakturę. Profil dopełniają chmiele zza wielkiej wody. W porównaniu do wersji 1. 0 zmieniono lekko zasyp oraz chmielenie.
Składniki: woda / słód jęczmienny / płatki owsiane / płatki pszenne / chmiel
simcoe / chmiel
amarillo / chmiel
citra/ chmiel
cascade / drożdże fermentis safbrew s-33
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Brodzisław
Aromat owocowo-cytrusowy: mango, marakuja, arbuz, potem wyłazi guma balonowa, zboże od słodów.
W smaku takie trochę ?rozmydlone. Baza słodowa uzupełniona wsadem płatków kontrowana jest dość intensywną goryczką w nucie cytrusowej i ziołowej. Piwo jest zbalansowane i wygładzone.
Piwo pije się lekko, łatwo i przyjemnie.