Abbaye du Cateau Vivat Triple
Abbaye du Cateau Vivat Triple
Abbaye du Cateau Vivat Triple
% alk. 8.3
IBU 22
brak koduaddbarcode


Piwo w klasztornym stylu Triple warzone przez historyczny browar klasztorny Abbaye du Cateau z francuskiego Le Cateau-Cambrésis.
Potrójnie fermentowane, warzone unikalnym procesem przy użyciu dwóch różnych gatunków drożdży i wg starego regionalnego przepisu. To Bière de Garde jest refermentowane w butelce i posiada bogatą, obfitą i trwałą pianę. Lekko mętne Vivat Triple posiada sporą złożoność aromatów i delikatną goryczkę w finiszu. Zostało on nagrodzone w 2008 roku jedną z najbardziej prestiżowych nagród dla jakości żywności i napojów we Francji: złotym medalem na Concours Agricole de Paris.
Dostępne w szklanych butelkach o pojemności 330 ml i 750 ml oraz kamionkowych o pojemności 500 ml.
Dodał: nietzsche - 2017-03-16 09:51:28

oceny Oceny

Użytkownicy 8 / ilość: 1
Goście 0 / ilość: 0
średnia 8/10 / ilość: 1

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
nietzsche
starstarstarstarstar

2017-03-11 09:50:32
Wyleżakowane do terminu, więc zapewne kilkuletnie.
Zapach obłędnie kwiatowy (dziki bez, trochę dziurawiec) i owocowy, przy czym to zapach bardziej jakiejś jarzębiny czy owoców głogu, dopiero później brzoskwiń, moreli, mirabelek, jabłek ? z takim zapachem się jeszcze nie spotkałem
Smak mocno wytrawny, dojrzały, leżenie mu się przysłużyło, bardzo owocowy, cytrusowo brzoskwiniowy, mocno słodowy, ale jednak już nie słodki, drożdżowy, lekko winny, miodowy, ale i przyprawowy i pikantny. Momentami kwaskowate. Jest tu goryczka, ale delikatna, płaska, wytrawno-garbnikowa. Naprawdę bogaty smak
oceny Oceny użytkownika:
8 ( smak: 8, zapach: 8, wygląd: 8 )
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010