Klasztorne piwo jasne, górnej fermentacji, warzone od 1147 roku przy opactwie Cystersów Abbaye dAulne. Piwo refermentuje w butelce. Złożoność smaku i aromatu zawdzięcza zastosowaniu aromatycznego słodu jęczmiennego oraz specjalnych belgijskich odmian drożdży odpowiedzialnych za wytworzenie bukietu owocowego.
Skład: woda, słód, drożdże, chmiel
Dostępne w butelce 330 ml.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
nietzsche
Za bardzo wysycone, przesadnie. Naprawdę to wysycenie jest po prostu zabijające to piwo.
Jak na styl to marnizna do potęgi, pierwszy raz się tak rozczarowałem klasztornym belgijskim, które z reguły trzymają styl, nawet jak to podróbki (klasztorne z nazwy i z tradycją sięgającą pięciu lat wstecz). Smak jak na styl obrzydliwie płaski, dzieje się tu nawet sporo, ale krótko. Jest lekko słodowe, biszkoptowe, karmelowe, chlebowe, drożdżowe, odrobinieczkę owocowe, kwaskowate, bardziej wodniste niż wytrawne, trochę w posmaku przypraw, nawet goryczka, ale podła, chamska, metaliczna. Wszystko to jednak na takim totalnym minimum.
Jest mnóstwo belgijskich klasztorniaków w tej samej cenie o niebo, dwa, a nawet trzy nieba lepszych. Szkoda zachodu na to
Brodzisław
Marianek
Slainte