Historyczne, pierwsze, nowofalowe piwo z grupy Żywiec. Charakteryzuje się o dziwo mocnym kwiatowym aromatem i smakiem. Nowy wariant to intensywnie chmielowe piwo z wyczuwalną nutą cytrusową. Swój aromat i smak zawdzięcza zastosowaniu pięciu odmian chmielu oraz warzeniu w otwartych kadziach.
Receptura piwa APA jest dziełem mistrzów Żywieckiej Szkoły Piwowarskiej, którzy od pokoleń pracują w warzelniach arcyksiążęcych w Żywcu i Cieszynie.
Skład: woda; słody: Monachijski, Pszeniczny, Karmelowy; chmiele: Chinook, Citra, Amarillo, Magnum; Centennial.
Piwo jasne, pasteryzowane.
Zalecana temperatura spożycia 9-11°C.
Dostępne w zwrotnej butelce o pojemności 500 ml.
Dodał:
Esteban - 2014-10-30 10:34:32
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj siÄ™.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
cenie jest warte polecenia. Chciałbym tylko nadmienić, ze w tej chwili w składzie znajduje się ekstrakt z chmielu magnum.
Gość
Gość
Doskonały aromat, mocny smak chmielowy - momentami jakby ?iglasty? (sosna, jodła), jak na piwo z koncernu, po prostu wybitne.
Gość
Krzysiek80