Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji
Domeny internetowe - Domenio.pl
Łosoś pieczony w piwie

Składniki:
  • dzwonka z łososia - porcje wg ilości osób
  • cytryny (1 cytryna na 2 osoby)
  • oliwa do posmarowania formy
  • przyprawy
  • 0,5 l piwa jasnego

Sposób przygotowania:
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy oliwą i posypujemy ulubionymi przyprawami. Porcje ryby obtaczamy z obu stron i układamy luźno obok siebie. Całość zalewamy piwem tak, aby ryba wystawała na ok. 1,5 cm ponad piwną zalewę.

Naczynie przykrywamy folią aluminiową. Ustawiamy piekarnik na 200 st., najlepiej z termoobiegiem i wstawiamy rybę na 45 min. Przy nakładaniu na talerze najlepiej skorzystać z płaskiej tacki cedzakowej. 

Publikacja 2011-01-03 09:20:52

Komentarze:
Brak!
wykonanie choruzy.pl © 2010