Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji
Domeny internetowe - Domenio.pl
Zupa piwna

Składniki:
  • 2 części białego pora
  • 2 marchewki
  • 2 łodygi selera naciowego
  • kilka ząbków czosnku
  • po 50 g masła,mąki żółtego sera
  • 100 ml kremówki
  • 300 ml bulionu
  • 400 ml ciemnego piwa
  • kilka plasterków boczku wędzonego
  • mielona gorczyca
  • sól,pieprz,liść laurowy
Por posiekać, podsmażyć na maśle razem z pokrojoną w plasterki marchewką i selerem. Dodać czosnek, liść laurowy, oprószyć mąką, chwilę smażyć. Dodać śmietanę, bulion, piwo, doprawić do smaku, dodać starty ser, cały czas mieszać , aż ser się rozpuści, nie gotować. Boczek wysmażyć na chrupko, pokruszyć do zupy.

Publikacja 2011-02-21 10:42:01

Komentarze:
Brak!
wykonanie choruzy.pl © 2010