Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji
Domeny internetowe - Domenio.pl
Zapiekanka z indyka

Składniki:
  • 75 dag piersi z indyka
  • 2 cebule
  • 1/2 l piwa
  • 1 czerstwa bułka wrocławska
  • 5 dag masła
  • 2 kostki cukru
  • 2 łyżeczki octu winnego
  • musztarda
  • tymianek
  • 2 liście laurowe
  • sól,pieprz
Mięso pokroić w plastry, rozbić, natrzeć solą, pieprzem, obsmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę. Bułkę pokroić na kromki, podpiec na złoty kolor w piekarniku. Natłuszczoną formę wyłożyć grzankami, grubo posmarować musztardą, ułożyć na nich mięso, przykryć cebulą. Posypać pokruszonym liściem laurowym, tymiankiem, polać piwem. Piec przekryte folią ok 60 min. Polewając piwem. Odkryć, położyć kostki cukru nasączona octem, zapiekać, aby się zarumieniła. 

Publikacja 2011-09-13 13:59:48

Komentarze:
Brak!
wykonanie choruzy.pl © 2010