Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji
Domeny internetowe - Domenio.pl
Wątróbka w jasnym piwie

Składniki:
  • 0,5 kg wątróbki drobiowej lub cielęcej,
  • 3 cebule,
  • 3 łyzki masła,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 1 szklanka jasnego piwa,
  • 2 szklanki mleka,
  • 5 łyżek śmietany,
  • 1 łyżeczka estragonu,
  • 2 łyżki natki pietruszki,
  • sól i pieprz do smaku.
Wykonanie:
Wątróbkę namoczyć w mleku, osączyć i pokroić w paseczki.
Cebulę pokroić w piórka, na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i 1 łyżkę oleju -usmażyć cebulę i doprawić ją solą i pieprzem. Wlać 1/2 szklanki piwa i dusić.
Na drugiej patelni rozpuścić pozostały tłuszcz, włożyć wątróbkę i usmazyc na rumiano ze wszystkich stron.
Do patelni z wątróbka wlać resztę piwa, dodać natkę, estragon, śmietanę i wymieszać
Na talerz lub półmisek wyłożyc wątróbkę a na nią uduszoną cebulkę.

Publikacja 2011-09-13 13:54:15

Komentarze:
Brak!
wykonanie choruzy.pl © 2010