Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji
Domeny internetowe - Domenio.pl
Wołowina z piwem i piernikiem

Składniki:
  • 800 g łopatki wołowej
  • 2 cebule
  • 1 marchew
  • 30 g masła
  • łyżka mąki
  • 330 ml jasnego piwa
  • łyżka octu winnego
  • 20 g brązowego cukru
  • gałązka tymianku
  • liść laurowy
  • kromka piernika
  • musztarda pikantna
  • sól,pieprz
Przygotowanie:
Cebulę i marchew pokroić w plasterki, mięso w kawałki. Mięso posypać solą, pieprzem, skropić masłem, podsmażyć, dodać marchew i cebulę, oprószyć mąką zrumienić. Dodać piwo, ocet, tymianek, liść laurowy, dusić 30 min. Piernik posmarować musztardą dodać do potrawy, gotować 1 godz. Takie mięso możemy podać z ziemniakami lub kluskami. 

Publikacja 2011-04-18 09:07:11

Komentarze:
Brak!
wykonanie choruzy.pl © 2010