Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji
Domeny internetowe - Domenio.pl
 Ilość piw w katalogu:

6348


 Czy wiesz, że...

Koźlak (niem. Bock) - rodzaj mocnego piwa warzonego ze słodu jęczmiennego, najczęściej przy użyciu drożdży dolnej fermentacji. Zawiera min. 16% ekstraktu oraz min. 6% alkoholu. Fermentuje i leżakuje dłużej niż inne piwa, nawet do 18 tygodni. Koźlak warzony jest w kilku odmianach przygotowywanych na różne okresy: maj (koźlak majowy), jesień (od października, koźlak tradycyjny), Boże Narodzenie (koźlak pszeniczny, koźlak dubeltowy).

« Piekarnia Piwa Niezdara | Jan Olbracht Rzemieślniczy Kuźnia Piwowarów Milk Stout »
Waszczukowe Yggdrasil
Waszczukowe Yggdrasil
Malt øl

Opis producenta: Tylko Stary Odyn, Bóg złocistego trunku, może wskazać gdzie rośnie święte drzewo − środek wszechświata Yggdrasil. Znać gdzie jest niebo, a gdzie piekło może tylko ten, który zjadł jego jagody lub powąchał zioła jego krwawiącego jałowca. Butelka, którą trzymasz w ręku drogi człowieku kryje stąd płyn zagęszczony, to axis mundi, twoja powiedzmy mentalna geolokalizacja. Dla ciebie jednak musi to być teraz nic więcej jak piwo − trochę bardziej alkoholowe, warzone na drożdżach Kveik, w palącej skandynawskie wierzchy gór temperaturze 30-45, która gotowa jest zatrząść nawet obiciami jaskiń, czy rozwlec najdroższe wikingom pałąki fiordów. Trzymaj moje Yggdrasil proszę cię w ciemnym i chłodnym miejscu.

Premiera piwa odbyła się w pubie Spiskowcy Rozkoszy w Warszawie dnia 7 października 2016r.

Alk. 6,6%    Ekstr. 16,5%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
ocena Użytkowników: 7,43 / ilość: 7
Dodał: Barcelonismo - 2016-10-27 16:46:26
ocena Gości - 8 / ilość: 1
średnia ocena - 7,5 / ilość: 8
Twoja ocena:
Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:
Komentarze:




pavoolonn

Z Yggdrasil zapoznał mnie mój kolega na Październikowym WFP. Powiedział "choć tutaj jest takie piwo, smakuje jak morele" :). Ja tych moreli nie czułem, jednak smak odpowiadał mi w 100%. Od tamtej pory wielokrotnie smakowałem Yggdrasil i wciąż jestem zadowolony ze smaku. O innych właściwościach nie napiszę, gdyż jestem krafotwym laikiem.
2017-01-10 17:40:41
Oceny tego użytkownika: 10 ( smak: 10, zapach: 9, wygląd: 10 )

Brajan36

Cena : 9.90
Warka : 10/04/2017

Barwa:bursztyn , mętne ;

Piana : drobna, wysoka , szybko znikła , lekki lacing;

Aromat : z butelki : jałowiec i lekki owoc może tej jagody , borówki ; ze szkła : jałowiec jeszcze z większą mocną , taki też może ziołowy, może trochę miodu czy karmelu? , po za tym całość to mi się kojrzy z zapachem mokrego siana które paruje , schnie z tej mokrość coś takiego ;

Smak : ziołowe , z delikatnym kwaskiem , po za tym dużo jałowca ;

Cieżko się pije drugi raz bym nie wrócił jednak to kolejne ciekawe doświadczenie ;
2016-11-04 19:09:35

Gość

Cena : 9.90
Warka : 10/04/2017

Barwa:bursztyn , mętne ;

Piana : drobna, wysoka , szybko znikła , lekki lacing;

Aromat : z butelki : jałowiec i lekki owoc może tej jagody , borówki ; ze szkła : jałowiec jeszcze z większą mocną , taki też może ziołowy, może trochę miodu czy karmelu? , po za tym całość to mi się kojrzy z zapachem mokrego siana które paruje , schnie z tej mokrość coś takiego ;

Smak : ziołowe , z delikatnym kwaskiem , po za tym dużo jałowca ;

Cieżko się pije drugi raz bym nie wrócił jednak to kolejne ciekawe doświadczenie ;
2016-11-04 19:09:27

Brajan36
wywaliło mni e
2016-11-04 19:09:50

Gość

PIWO JEST PRZEPYSZNE. Czuć ziołowość, czuć umiarkowaną goryczkę, lekką słodycz i kwaskowatość. Jałowca czuć i specyficzny posmak ( zgaduję że od krwawnika).
Na 100 % wrócę do tego piwa w przyszłości.
Aha kupione w specjalistycznym sklepie piwnym za 10 zł.
2016-10-22 19:42:55

Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Zobacz także:

« Piekarnia Piwa Niezdara | Jan Olbracht Rzemieślniczy Kuźnia Piwowarów Milk Stout »
wykonanie choruzy.pl © 2010