Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji
Domeny internetowe - Domenio.pl
Warzywa w piwie

Składniki:
  • mały kalafior
  • 4 cukinie
  • 3 pomidory
  • 1 ogórek
  • 2 cebule
  • 50 g masła
  • 250 ml jasnego piwa
  • 350 ml śmietany
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:
Kalafior podzielić, cukinię obrać pokroić w kostkę, wrzucić wszystko na 3 min do osolonej wrzącej wody. Obrać ogórek i pomidory, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Cebulę posiekać, zeszklić na maśle, dodać pomidory, smażyć 5 min. Dodać pozostałe warzywa, doprawić solą i pieprzem. Wlać piwo, dusić 15 min. do prawie całkowitego wyparowania płynu. Przełożyć do pojedynczych miseczek, polać śmietaną. Przed podaniem zapiekać 10 min.

Publikacja 2011-01-11 11:39:58

Komentarze:
Brak!
wykonanie choruzy.pl © 2010