Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji
Domeny internetowe - Domenio.pl
 Ilość piw w katalogu:

5895


 Czy wiesz, że...

Generalnie piwo podaje się w temperaturze 8-12 stopni C - im ciemniejsze piwo tym może być cieplejsze. Nie poleca się chładzania piwa poniżej 6-7 stopni, może wówczas stać się niesmaczne.

« La Trappe Bockbier | Lubuskie Miodowe Jasne »
Południe Stout
Południe Stout
Schwarzbier

Piwo ciemne, dolnej fermentacji oparte na oryginalnej irlandzkiej recepturze, której korzenie sięgają XVII w. Do jego produkcji wykorzystywane są cztery rodzaje słodu, dwie odmiany jęczmienia, woda z własnej studni głębinowej, chmiel oraz drożdże. Wydłużony do minimum 40 dni okres leżakowania pozwala w efekcie osiągnąć piękną ciemną barwę, dużą kremową pianę oraz intrygujący kawowy smak. Jego walory odżywcze spowodowały, że w XIX w. był rekomendowany przez lekarzy jako środek wspomagający odporność i przyspieszający leczenie.
Piwo występuje także pod nazwą Krakauer Stout.

Alk. 5,5%    Ekstr. 13,0%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
ocena Użytkowników: 8,33 / ilość: 3
Dodał: admin - 2011-10-14 09:00:00
ocena Gości - 7,61 / ilość: 18
średnia ocena - 7,71 / ilość: 21
orientacyjna cena: 5 zł
Twoja ocena:
Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:
Komentarze:




jakub_kubek

Piłem to piwko tydzień po dacie do spożycia i było wyśmienite.
2013-01-16 17:51:59

Mruki

Zgadzam sie. Calkiem dobre piwko.
2012-05-25 22:45:44
Oceny tego użytkownika: 9 ( smak: 9, zapach: 9, wygląd: 9 )

Gość

Dla mnie ciemny lager, a nie stout. Ściema na całego. Kolega, który się przedstawia jako smakosz lagerów powinien byc zadowolony, ale ja chyba będę musiał na wyspy wyemigrować. Chyba że Ciechan się trochę porawi
2012-02-10 19:05:20

Gość

Bardzo dobre i ciekawe piwo, nie jestem smakoszem innych piw niż lagery ale stout z BP jest naprawdę wyśmienity, polecam każdemu do degustacji, gdyz naprawdę warto
2012-01-03 12:46:49

Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Zobacz także:

« La Trappe Bockbier | Lubuskie Miodowe Jasne »
wykonanie choruzy.pl © 2010