Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji
Domeny internetowe - Domenio.pl
Piwo jest od wieków cennym składnikiem wielu potraw. Wprowadzili go do kuchni zakonnicy. Było również podstawą wielu potraw kuchni staropolskiej, jak klasycznej zupy piwnej z pieprzem i kwaśną śmietaną. Piwo poprawia smak pieczeni, można go użyć do marynowania mięsa. Jest niezastąpionym środkiem do polewania mięsa na grillu, nadając mu stosowną kruchość.
Potrawy z piwem cieszą się coraz większym zainteresowaniem. Zaczynają zdobywać uznanie zarówno kucharzy jak i smakoszy. Piwo ma nie tylko niezastąpiony smak, ale również działa pozytywnie na nasze zdrowie - orzeźwia i pomaga w dolegliwościach przewodu pokarmowego. 
Poniżej prezentujemy kilka przepisów na znakomite dania z dodatkiem piwa.
Utrzyj na kremową, puszystą masę żółtka z cukrem. Powoli, stale ucierając, wlewaj do żółtkowej masy gorące piwo. Przykryj i podgrzewaj na malutkim ogniu...
Publikacja 2012-06-05 15:43:07
Wydrąż jabłka, usuwając gniazda nasienne, ale nie rozcinając owoców. Do środka każdego jabłka wsyp łyżeczkę brązowego cukru...
Publikacja 2012-06-05 15:41:30
Karkówkę należy opłukać i osuszyć. Do miseczki wsypujemy przyprawy: słodką papryką w proszku, majeranek, oregano, pieprz ziołowy...
Publikacja 2012-04-12 17:04:57
Kawę zmieszać z ekstraktem, piwem odparować do uzyskania syropu. Żółtka ubić, wlewać małym strumieniem syrop, dodać namoczoną wcześniej...
Publikacja 2011-09-13 14:08:56
Obrać grejpfruty, skórkę pokroić w kostkę. Miąższ posypać cukrem i wstawić do lodówki. Zebrać sok i zachować...
Publikacja 2011-09-13 14:05:42
Mięso pokroić w plastry, rozbić, natrzeć solą, pieprzem, obsmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę...
Publikacja 2011-09-13 13:59:48
Wątróbkę namoczyć w mleku, osączyć i pokroić w paseczki.
Cebulę pokroić w piórka, na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i 1 łyżkę oleju...
Publikacja 2011-09-13 13:54:15
Żeberka umyć,osuszyć, podzielić na małe porcje i posypać solą i pieprzem.
Przygotować marynatę z podanych wyżej składników, żeberka włożyć do miski...
Publikacja 2011-09-13 13:50:50
Dzień wcześniej ugotować do miękkości w osolonej wodzie z włoszczyzną , zielem angielskim, liściem laurowym dobrze oczyszczone golonki...
Publikacja 2011-04-18 09:11:33
Cebulę i marchew pokroić w plasterki, mięso w kawałki. Mięso posypać solą, pieprzem, skropić masłem, podsmażyć, dodać marchew i cebulę...
Publikacja 2011-04-18 09:07:11
Mięso pokroić w kostkę. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę podsmażyć na oleju, dodać mięso smażyć ok 10 min. Posypać kminkiem, wlać połowę piwa...
Publikacja 2011-04-18 09:02:35
Por posiekać, podsmażyć na maśle razem z pokrojoną w plasterki marchewką i selerem. Dodać czosnek...
Publikacja 2011-02-21 10:42:01
Wołowinę pokroić na kawałki, oprószyć mąką i podsmażyć na maśle i oliwie, najlepiej dużym rondlu. Dorzucić świeży tymianek, lekko rozgnieciony ząbek czosnku...
Publikacja 2011-02-21 10:31:55
Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z resztek błon, ścięgien. Czosnek obrać, każdy ząbek przekroić na połowę i naszpikować nim mięso....
Publikacja 2011-01-11 11:58:56
Oddzielić mięso od kości z królika i kurczaka, pokroić w kostkę. Z piwa, tymianku, liścia laurowego, jałowca, czosnku...
Publikacja 2011-01-11 11:48:53
Kalafior podzielić, cukinię obrać pokroić w kostkę, wrzucić wszystko na 3 min do osolonej wrzącej wody...
Publikacja 2011-01-11 11:39:58
Tak przygotowany kurczak to prawdziwa poezja, to niebo w buzi. Jest prosty w przygotowaniu, efektywny i smaczny.
Publikacja 2011-01-03 10:30:50
Znakomity, prosty i szybki sposób na rybę z piekarnika. Dzięki chmielowi mięso nabiera wyjątkowego posmaku, staje się miękkie i delikatne. Bardzo łatwo oddziela się od ości.
Publikacja 2011-01-03 09:20:52
Kriek - Piwo wiśniowe. Powstaje przez dodanie niesłodzonego świeżego soku wiśniowego do piwa Lambic, w większości rocznego, choć w składzie znajduje się Lambic dojrzewający w drewnianych beczkach przez 3 lata.
Publikacja 2011-01-03 08:47:12
wykonanie choruzy.pl © 2010