Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji
Domeny internetowe - Domenio.pl
Pasztet z piwem

Składniki:
  • 1 mały królik
  • 1 kurczak
  • 500 g udźca cielęcego
  • 500 g karkówki wieprzowej
  • 4 l jasnego piwa
  • tymianek
  • liść laurowy
  • 30 jagód jałowca
  • 15 ząbków czosnku
  • 5 listków żelatyny
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:
Oddzielić mięso od kości z królika i kurczaka, pokroić w kostkę. Z piwa, tymianku, liścia laurowego, jałowca, czosnku, soli i pieprzu sporządzić zaprawę, w której należy marynować mięso przez 24 godz. W naczyniu do pieczenia pasztetu umieścić kolejno warstwę mięsa, 2 listki żelatyny, warstwę mięsa 2 listki żelatyny, warstwę mięsa 1 listek żelatyny. Dodać resztę sosu z zaprawy, piec pod przykryciem w gorącym piekarniku-180 stopni w kąpieli wodnej 3 godz. Ostudzić w piekarniku. Wyjąć z formy po 48 godz. Podawać pokrojony w plastry.

Publikacja 2011-01-11 11:48:53

Komentarze:
Brak!
wykonanie choruzy.pl © 2010