Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji
Domeny internetowe - Domenio.pl
 Ilość piw w katalogu:

5904


 Czy wiesz, że...

Piwo jest ważne dla wegetarian! Butelka piwa uzupełnia około 50% dziennego zapotrzebowania na witaminę B12. Witamina ta jest dostępna głównie w produktach pochodzenia zwierzęcego.

« Vilniaus Šviesusis Nefiltruotas Alus | Edelweiss Hefetrüb Weissbier »
Obolon Pshenichne
Obolon Pshenichne
German Hefeweizen

Niefiltrowane piwo pszeniczne odróżnia się od zwykłego piwa jak święto od zwyczajnego dnia. Nadzwyczajne walory smakowe i korzyści z działania drożdży powierzchniowej fermentacji doceniają koneserzy piwa. Jedyne na Ukrainie prawdziwe piwo pszeniczne, warzone według tradycyjnej niemieckiej technologii. Specjalna technologia warzenia pozwala na zachowanie korzystnych biologiczno-aktywnych substancji w trakcie całego procesu przygotowywania piwa. Przed jego spożyciem trzeba koniecznie ochłodzić je do momentu pojawienia się na etykiecie słowa "Obolon Pshenichne". Najlepiej pić w wysokim, uprzednio zwilżonym, kuflu.

Alk. 5,3%    Ekstr. 12,5%    Kraj pochodzenia: Ukraina Ukraina
ocena Użytkowników: 7,55 / ilość: 125
Dodał: jedrkow - 2011-09-12 13:16:05
ocena Gości - 8,05 / ilość: 836
średnia ocena - 7,98 / ilość: 961
orientacyjna cena: 4,70 zł
Wyróżnione komentarze:


  • kate
    Uczucia mam mieszane. Po pierwszym spożyciu nie przypadło mi do gustu zupełnie i aż zdziwiona byłam bo inne Obolony dobre a nawet świetne. Postanowiłam dać drugą szansę i tym razem się nie zawiodłam. Smakowało mi bardzo. Kolor ładny, przyjemny aromat, smak intensywny, głęboki.
    Nie wiem czym wytłumaczyć to pierwsze wrażenie, może jakieś piwo "feralne" lub dzień był kiepski na picie piwa ;) w każdym razie z czystym sumieniem mogę polecić!
    2013-01-21 20:16:04
Twoja ocena:
Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:
Komentarze:




hoppie

Piwo ma pianę, ale tylko na 2 sekundy, pozniej po niej ani śladu, normalnie jak nie-piwo. Zapach bardzo silnie bananowo-biszkoptowy. Wysycenie wysokie jak na pszeniczne. Po wypiciu pierwszych łyków poczułem bardzo nieprzyjemny, alkoholowy posmak. Później już było lepiej, ale d**y nie urywało. Piwo oczywiście mętne, ale jakieś takie bladożółte, sam nie wiem, kolor w każdym razie pozytywnie również się nie kojarzy.

W każdym razie nie chciałbym wyjść na pseudoznawcę i krytykować co popadnie, ale w tym piwie serio nie odnajduję jakiś plusów, może poza zapachem. Ogólnie jestem zawiedziony, bo obolońskie piwa przeważnie robiły na mnie pozytywne wrażanie...
2016-07-05 21:47:42
Oceny tego użytkownika: 5 ( smak: 4, zapach: 7, wygląd: 5 )

lukas85

Warka do 14.07.2016.
Barwa słomkowa, piwo z osadem, zmętnione. Obfita piana głównie średnie pęcherzyki, niestety jak na pszeniczniaka niezbyt trwała.
Zapach wyraźny i przyjemny, sporo nut zbożowych, goździki, słodkie owoce, spory plus tego piwa.
O ile nie jestem zwolennikiem piw pszenicznych, to Obołoń mi dziś całkiem smakował, nie był nadmiernie kwaśny, ani zgazowany, w smaku dość delikatny, owocowy, lekka goryczka też wyczuwalna. Ode mnie 7 za smak, myślę że uczciwe.
2015-12-30 17:18:19
Oceny tego użytkownika: 7 ( smak: 7, zapach: 7, wygląd: 7 )

Slainte

Obolon pachnie bardzo słodko, owocowo i karmelowo. Plus drożdże, słód pszeniczny. W smaku przede wszystkim dużo gazu - bąbelki strzelają na języku, jakby popijać szampana. Owocowe akcenty uzupełnione pszenicą, lekko kwaskowate. Może trochę za dużo gazu, ale poza tym, całkiem przyjemne piwo.
2015-08-07 00:08:38
Oceny tego użytkownika: 4 ( smak: 4, zapach: 4, wygląd: 4 )

MateoKrk_

Świetne piwo pszeniczne Obołoń robi kawał dobrej roboty :) polecam każdemu fanowi piw pszenicznych :)
2015-05-27 15:43:33
Oceny tego użytkownika: 9 ( smak: 9, zapach: 9, wygląd: 9 )

Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Zobacz także:

« Vilniaus Šviesusis Nefiltruotas Alus | Edelweiss Hefetrüb Weissbier »
wykonanie choruzy.pl © 2010