Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji
Domeny internetowe - Domenio.pl
Krem piwno-kawowy

Składniki:
  • 3 żółtka
  • 3 listki żelatyny
  • 6 białek
  • 100 ml gotowego syropu cukrowego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 500 ml bitej śmietany
Syrop
  • 5 filiżanek mocnej kawy
  • 50 ml płynnego ekstraktu kawowego
  • 300 mi jasnego piwa
Przygotowanie:
Kawę zmieszać z ekstraktem, piwem odparować do uzyskania syropu. Żółtka ubić, wlewać małym strumieniem syrop, dodać namoczoną wcześniej i odciśniętą żelatynę. Miksować do uzyskania masy. Białka ubić, dodać cienkim strumieniem syrop cukrowy, cukier puder, ubić i schłodzić. Śmietanę ubić, połączyć z masą kawową i białkami, schłodzić. Podawać z biszkoptami.


Publikacja 2011-09-13 14:08:56

Komentarze:
Brak!
wykonanie choruzy.pl © 2010