Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji
Domeny internetowe - Domenio.pl
Gulasz piwny

Składniki:
  • 50 dag łopatki wieprzowej
  • 3 cebule
  • 1 papryka
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego
  • łyżka czerwonej papryki
  • butelka jasnego piwa
  • łyżeczka kminku
  • kromka razowego chleba
  • sól ,pieprz
Mięso pokroić w kostkę. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę podsmażyć na oleju, dodać mięso smażyć ok 10 min. Posypać kminkiem, wlać połowę piwa, dusić ok 45 min. Kiedy mięso będzie miękkie dodać pokruszony chleb, resztę piwa, mieloną paprykę. Gotować ok 15 min. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z kluskami gotowanymi na parze.

Publikacja 2011-04-18 09:02:35

Komentarze:
Brak!
wykonanie choruzy.pl © 2010