Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji
Domeny internetowe - Domenio.pl
Galaretka grejpfutowa

Składniki:
  • 1 kg różowych grejpfrutów
  • po 10 dag cukru i skórki z grejpfrutów
  • 1 l jasnego piwa
  • 10 listków żelatyny
Sos
  • 5 gruszek
  • 30 g cukru
  • sok z 3 cytryn
Dekoracja
  • 100 g orzechów włoskich
  • 80 g cukru
Przygotowanie:
Obrać grejpfruty, skórkę pokroić w kostkę. Miąższ posypać cukrem i wstawić do lodówki. Zebrać sok i zachować. Obgotować skórki 3 razy po 5 min, za każdym razem zmienić wodę. Dodać taką samą ilość cukru, smażyć 1,5 godz. Zagotować 1/4 l piwa z sokiem z grejpfruta, dodać namoczoną żelatynę, miąższ i usmażoną skórkę. Wstawić na noc do lodówki, a następnie dodać pozostałe piwo. Gruszki obrać, usunąć pestki, zmiksować z cukrem, sokiem z cytryny. Z cukru i odrobiny wody sporządzić karmel, dodać orzechy, ostudzić. Galaretkę wyłożyć na środek talerza, otoczyć sosem piwnym, udekorować orzechami. 



Publikacja 2011-09-13 14:05:42

Komentarze:
Brak!
wykonanie choruzy.pl © 2010