Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji
Domeny internetowe - Domenio.pl
 Ilość piw w katalogu:

6059


 Czy wiesz, że...

Piwo zawiera dużo witamin. 1 litr piwa zawiera 1/3 dziennego zapotrzebowania na wit. B. Z innych witamin należy wymienić - PP, kwas foliowy, wit. H, amid kwasu nikotynowego, wit. C.

« Piwoteka Biegiem Po Piwo | Pilsweizer Porter Galicyjski »
Cornelius Hard User Only
Cornelius Hard User Only
Root Beer

Specjalne sezonowe, ciemne piwo świąteczne z naturalnymi aromatami korzennymi.

Skład: woda; słody jęczmienne: Pilzneński, Monachijski, Karmelowy jasny i ciemny, Palony; jęczmień browarny; chmiel; dodatki: cukier, naturalne aromaty korzenne.
Dostępne w puszkach o pojemności 330 ml w sieci Żabka.

Alk. 6,0 %    Ekstr. 15,5 %    Kraj pochodzenia: Polska Polska
ocena Użytkowników: 6,6 / ilość: 10
Dodał: icerock87 - 2017-01-10 17:03:12
ocena Gości - 7,25 / ilość: 8
średnia ocena - 6,89 / ilość: 18
Twoja ocena:
Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:
Komentarze:




PiwowarWWA

Jak poniżej...
2017-01-14 22:52:56

Gość

Mocno wyczowalne goździki i gałka muszkatuowa, CO2 wysokie, aromat chmielowy intensywny, z wad wyraźny karton i guma balonowa; słodkawe, olbrzymie korzenne, i karmelowo-słodowe. Całkiem udane jak na Sulimar.
2017-01-14 22:50:18

adamnaw

Piłem to piwo na święta grudzień 2016 prosto z żabki. Bardzo korzenne, cynamonowe, imbirowe. Jak dla mnie za bardzo.
2017-01-11 19:49:11
Oceny tego użytkownika: 4 ( smak: 3, zapach: 3, wygląd: 5 )

Ravnarr

Otworzyło się z mocnym "psyknięciem" sugerującym duże wysycenie. Aromat z puchy - bardzo mocny, korzenny, przypominający stężony syrop imbirowy.

Bardzo mocno wysycone, obfita piana, drobno i grubopęcherzykowa, jasnobeżowa, szybko się redukuje do zera. Piwo klarowne, ciemne, ciemno-miodowe, bursztynowe z miedzianymi refleksami.

Aromat chemiczny, sztuczny, imbirowy, jak wspomniany syrop. Zero chmieli, zero paloności, zero słodów. Sam imbir.
Bardzo słodkie, aromaty korzenne na pierwszym planie. Agresywne nalewanie nieco odgazowało piwo, więc wysycenie jest średnie w kierunku do niskiego.

Karmel, cukierki, cukier trzcinowy, imbir. Wszystko to nachalne, przytłaczające, ulepkowate.

Ekstrakt to niemal 16 stopni plato, więc piwo nie jest wodniste, mimo to brakuje mu ciała. Poza słodyczą nie ma w nim niczego. Brakuje kontrującej goryczki, chmiel, nie wymieniony z nazwy na etykiecie, jest totalnie niewyczuwalny.

Nie wiadomo, jaka to fermentacja, stawiam na ciemnego lagera. Tak też zresztą smakuje - jak ciemny lager, do którego dolano olbrzymią ilość syropu imbirowego. Może znajdzie swoich zwolenników, na pewno nie jestem jednym z nich.
2016-12-15 18:53:55
Oceny tego użytkownika: 4 ( smak: 5, zapach: 4, wygląd: 7 )

Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Zobacz także:

« Piwoteka Biegiem Po Piwo | Pilsweizer Porter Galicyjski »
wykonanie choruzy.pl © 2010