Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji
Domeny internetowe - Domenio.pl
Jesteś w
 Ilość piw w katalogu:

5904
 Reklama

 Najnowsze komentarze:

o Wrężel Miś Wojtek
Surge Polonia to firma, która kojarzy mi się głównie z mocno kiczowatymi ciuchami o tematyce patriotycznej, noszonej przeważnie przez "prawdziwych polskich patryjotów", których unikam jak ognia. Dlatego też zdziwiłem się, że Wrężel podjął z nimi współpracę. Z kolei sama historia tytułowego misia jest całkiem sympatyczna, a i piwo zapowiadało się ciekawie. Nigdy jeszcze nie piłem piwa z miętą. Aromat z butelki - już tu czujemy gwóźdź programu. Poprzez cytrusowe aromaty amerykańskich chmieli mocno wybija się orzeźwiająca mięta. Całość daje efekt nieco cytrynowy, kojarzący się z radlerami. Piwo mętne, nieprzejrzyste, przypominające nieco witbira. Piana obfita, biała, ale grubopęcherzykowa i szybko opada, nie wygląda najładniej. Aromat ze szkła podobny, czyli cytrusy i mięta. Już w pierwszym łyku czuć ściągającą goryczkę. Mięta, tak mocna w aromacie, w smaku jest bardziej stonowana i pojawia się raczej na finiszu, orzeźwiając i nieco tylko kontrując goryczkę. Nie mam pojęcia, jak powinna smakować mięta syryjska, ale ta na pewno nie jest tak ostra jak pieprzowa. Piwo jest dość mocno wysycone, co po pewnym czasie przeszkadza, podobnie, jak zalegająca goryczka. Pojawiają się w tym wszystkim jakieś nuty ziołowe, ogólnie całość lekko daje apteką. To na pewno odważny i ciekawy eksperyment, nie do końca jednak udany. Do poprawy na pewno goryczka i cytrusowe posmaki, których bardzo brakuje.

o Pinta Vermont IPA
Pieknie pachnie, ale smakuje wylacznie DMSem. Syf

o Okocim Jasne Pełne
Okocim wprowadził niedawno Jasne Okocimskie, może to oznaczać koniec Jasnego Pełnego.

zobacz więcej »



 Czy wiesz, że...

Jak donosi opublikowany przez pismo "Nutrition" raport, piwo pite regularnie w niewielkich ilościach wzmacnia kobiece kości i wspomaga walkę z osteoporozą.

 Informacje o producentach / importerach

Browar Jabłonowo
Browar Jabłonowo
producenci
Dane producenta / importera

Browar na Jurze
Zawiercie ul. Paderewskiego 114


BROWAR NA JURZE powstał jako firma rodzinna w 1997 r. na terenie byłej mleczarni. Jednym z głównych powodów lokalizacji była jakość wody pochodzącej z własnego ujęcia. Woda o krystalicznej czystości, bez żadnych zanieczyszczeń bakteriologicznych pochodzi z podziemnych formacji wapienia muszlowego leżących na głębokości 125 m. Na początku wydajność browaru nie przekraczała 30 hl/na dobę.
Obecnie browar może produkować 20 tys. hl piwa na rok. Wytwarza piwo pod dwiema nazwami: BONER i TIGER w wersjach mocne i pils. Piwo sprzedawane jest głównie na terenie śląska zarówno w butelkach jak i w kegach.
Browar ulega ciągłej modernizacji, która ma na celu podwyższanie jakości produkowanego piwa.

Znalezione produkty dla Browar na Jurze

Strona:
1
   
Jurajskie IMBEER

Spice, Herb, or Vegetable Beer

Piwo o smaku imbirowym uwarzone przez Browar na Jurze z Zawiercia (województwo śląskie).

Jurajskie Im Beer to słodkie, aromatyczne piwo z dodatkiem świeżego imbiru i nierafinowanego cukru trzcinowego. Piwo na każdą porę roku - jest jednocześnie orzeźwiające i rozgrzewające. Orientalny zapach imbiru o lekko cytrusowej nucie wprowadza nas w świat dalekiego wschodu. / Naturalnie mętne

Piwo pasteryzowane, niefiltrowane
Składniki: woda źródlana, słód jęczmienny, chmiel (Lubelski, Marynka), drożdże W-34/70, dodatki (świeży imbir, cukier trzcinowy, kwasek cytrynowy)
Zalecana temperatura serwowania: 4-7°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 0,5l.

Alk. 3,5%    Ekstr. 14,0%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 2     Średnia ocena: 6,33/10
Dodał: piwosz92 - 2016-07-29 15:54:27
Na Jurze Owocowe Love Czarne

Fruit Beer

Piwo fermentowane ze świeżymi owocami czarnej porzeczki, aronii i czarnego bzu. Delikatne zakwaszenie bakteriami kwasu mlekowego potęguje jego orzeźwiający charakter. Specjalnie dobrane chmiele wnoszą do piwa subtelną goryczkę oraz przyjemny aromat melona miodowego, który idealne podkreśla owocowy profil tego piwa.

Składniki: woda źródlana; słody: Pilzneński, Pszeniczny, Carapils; owoce: czarna porzeczka, aronia, czarny bez; chmiele: goryczkowy Pacific Gem, aromatyczny Huell Melon; bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus Helveticus; drożdże: S-33.

Alk. 4,0%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 5     Średnia ocena: 6,36/10
Dodał: Brajan36 - 2016-04-06 15:19:54
Zagłębiowskie Pils

Pilsner

Piwo Zagłębiowskie typu pilzneńskiego, to piwo prawdziwe, jak prawdziwa jest tradycja zagłębiowskiego piwowarstwa, stworzona na źródlanej jurajskiej wodzie, długo dojrzewające w niskiej temperaturze. Orzeźwiające delikatną chmielową goryczką ...
Piwo jest produkowane przez browar w Zawierciu.

Alk. 4,9%    Ekstr. 11,5%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 5     Średnia ocena: 8,08/10
Dodał: prodwin - 2016-03-24 03:21:33
Malinowy Beret

Berliner Weisse

Malinowy Beret to piwo górnej fermentacji zakwaszone bakteriami fermentacji mlekowej Lactobacillus delbruecki. Piwo to zostało wzbogacone świeżym rabarbarem na etapie gotowania i własnoręcznie wyciśniętym sokiem z malin dodanym po fermentacji. Słodko-kwaśne i jednocześnie orzeźwiające.

Skład: woda źródlana, słody pszeniczny i pilzneński, sok malinowy, rabarbar, chmiele Marynka, Hallertauer Tradition, Amarillo, drożdże US-05, bakterie kwasu mlekowego L. delbruecki.

Alk. 3,7%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 1     Średnia ocena: 6,83/10
Dodał: Gogo - 2016-03-24 01:51:21
Na Jurze Kwas Pruski

Berliner Weisse

Piwo uwarzone przez Browar na Jurze z Zawiercia z okazji swoich osiemnastych urodzin, które hucznie obchodzono 12 września 2015 roku na zamku w Ogrodzieńcu.

Lekkie, kwaśne, pszeniczne Ale. Połączenie pszenicznego słodu, cytrusowych chmieli amerykańskich oraz bakterii Lactobacillus Delbrucki zaowocowało niezwykle złożoną, szlachetną kwasowością z nutą żółtego grejpfruta. Piwo o czystym, wytrawnym profilu smakowym. Idealne gry jesteś spragniony. Po nim nie będziesz musiał sięgać po drugie. Ale będziesz chciał.

Nazwa piwa wywołała sporo dyskusji, kwasem pruskim nazywano Cyklon B (cyjanowodór), substancję tą używano w niemieckich obozach zagłady do mordowania w komorach gazowych. Sam pomysłodawca nazwy z czasem stwierdził, iż nazwa jest zbyt kontrowersyjna.

Skład: woda źródlana, słody: Pszeniczny, Pilzneński; chmiele: Marynka, Hallertauer Tradition, Amarillo, Citra; drożdże: US-05; dodatki: bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus Delbrucki.
Dostępne w bezzwrotnej butelce o pojemności 500 ml.

Alk. 3,7%    Ekstr. 9,0%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 8     Średnia ocena: 7,81/10
Dodał: stacher93 - 2015-10-14 12:10:01
Na Jurze Cherry Lady

Cherry Sour

Warzone przez Browar Na Jurze z Zawiercia. Browar ten istnieje od 1997 roku, został założony przez rodzinę Piątków, która pierwotnie prowadziła mleczarnie, lecz przerzuciła się na branżę piwowarską. Od 1999 roku obok browaru funkcjonuje restauracja Karczma u Stacha. W roku 2011 Browar na Jurze rozpoczął współpracę z kontraktowym browarem Pinta, który warzy tam do dziś. Właśnie Pinta zapoczątkowała warzenie kwaśnych piw w tym browarze, na czym musiał skorzystać sam Browar Na Jurze, wypuszczając swoje pierwsze kwaśne piwa. Cherry Lady - piwo kwaśne, wiśniowe. Absolutnie wyjątkowe piwo z dodatkiem naturalnego soku z wiśni nadwiślanki, która choć mała - jest tak słodka i soczysta, że można by powiedzieć, że to 200% wiśni w w . . . wiśni. Wiśniowa bomba z nutami słodowymi w tle. Delikatne zakwaszenie bakteriami kwasu mlekowego potęguje jego orzeźwiający smak. Lady Cherry ma charakter!

Skład: woda źródlana; słody: Pale Ale, Carapils, karmel jasny, owoce wiśni nadwiślanki; chmiele: Marynka i Amarillo, drożdże US-05, bakterie kwasu mlekowego - Lactobacillus Helveticus.
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Polecana temperatura serwowania to przedział 9-12°C.
Cherry Lady miała swoją premierę 14 sierpnia 2015 roku.

Alk. 4,7%    Ekstr. 13,1%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 8     Średnia ocena: 7,75/10
Dodał: stacher93 - 2015-09-30 00:36:33
Na Jurze Owocowe Love Czerwone

Fruit Beer

Uwarzone przez Browar na Jurze, z Zawiercia, który mieści się na ulicy Paderewskiego 114. Sezon na czerwone, to takie proste i zdrowe, wszystko kusząco czerwone. Piwo górnej fermentacji, fermentowane ze świeżymi owocami: wiśni, czerwonej porzeczki i truskawki. Doprawione czerwonym pieprzem i amerykańskim chmielem o cytrusowym charakterze. Niezwykle lekkie i orzeźwiające, doskonale ugasi Twoje pragnienie.
Piwo miało swoją premierę 29 lipca 2015 roku.

Skład: woda źródlana; słody: Pilzeński, Carapils, Pszeniczny; płatki ryżowe, czerwony pieprz; owoce: wiśnia, czerwona porzeczka, truskawka; chmiele: Żatecki, Amarillo, drożdże: Weyast 1388 Belgian Strong Ale.

Alk. 4,0%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 1     Średnia ocena: 6,67/10
Dodał: Brajan36 - 2015-08-20 23:55:29
Na Jurze Szatańska OBELGa

Belgian Golden Strong Ale

Belgian Golden Strong Ale uwarzony przez Browar Na Jurze z Zawiercia. Z wyglądu całkiem niepozorny. Złota barwa, obfita piana i liczne bąbelki gazu ładnie ozdabiają szkło. Klasyczne, jasne piwo. Pierwszy łyk natychmiast zmienia myślenie o tym piwie. Zapach owoców wypełnia nozdrza. Delikatna goryczka idealnie wspiera zbożowość. Aż chce się wziąć kolejny łyk. Ale z tym należy uważać. oBELGa to diabeł i potrafi pokazać swoje oblicze. Piwo pasteryzowane i niefiltrowane.

Skład: woda źródlana; słody Weyermann: Pilzneński Premium, Carapils; chmiele: goryczkowy Styrian Golding, aromatyczny Galaxy; drożdże Wyeast 1388 Belgian Strong Ale.
Polecana temperatura serwowania to przedział 7-11°C.
Co ciekawe nazwa tego piwa została wyłoniona w konkursie na facebooku. Szatańska Obelga miała swoją premierę 3 czerwca 2015 roku.

Alk. 9,0%    Ekstr. 19,1%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 8     Średnia ocena: 7,76/10
Dodał: stacher93 - 2015-06-29 17:40:01
Na Jurze Jurajskie Porter Bałtycki

Baltic Porter

Produkt Browaru na Jurze z Zawiercia, z ulicy Paderewskiego 114. Jest to piwo pasteryzowane, niefiltrowane w stylu Porter Bałtycki. Zadebiutowało na początku lutego 2015 roku. Dostępne w butelkach o pojemności 0,33l, co w przypadku Browaru na Jurze jest ewenementem. Hasło na etykiecie głosi: Jurajski Porter Bałtycki to poezja smaku... interpretacja należy do Ciebie.
Skład: woda źródlana, słody: pilzneński, monachijski, carapils, wiedeński, diastyczny, czekoladowy pszeniczny, caraaroma, carafa, chmiel: lubelski, marynka, drożdże S-189. Polecana temperatura spożywania porteru to przedział 12-16°C.

Alk. 7,5%    Ekstr. 22,0%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 10     Średnia ocena: 8,39/10
Dodał: rogullo - 2015-04-07 09:43:53
Na Jurze Koźlak

Traditional Bock

Koźlak uwarzony przez Browar na Jurze, z Zawiercia, który mieści się na ulicy Paderewskiego 114. Piwo to zadebiutowało w pierwszej części stycznia roku 2015. Koźlak Jurajski, pasteryzowany i niefiltrowany, to mocne, treściwe piwo dolnej fermentacji o barwie ciemnej miedzi, warzone metodą dekokcyjną. Odkryje przed Wami zapach słodu, pieczonej skórki chleba i owoców. Trzy miesiące leżakowania w niskich temperaturach zharmonizowały bogactwo smaków i aromatów. Piwo rozgrzewające, idealne do picia w chłodne, zimowe dni. Skład piwa: woda źródlana, słody: pilzneński, monachijski, wiedeński, chmiel: Lubelski i Marynka, drożdże W 34/70. Zalecana temperatura serwowania to przedział 9-12°C.

Alk. 6,5%    Ekstr. 16,5%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 3     Średnia ocena: 6,73/10
Dodał: stacher93 - 2015-01-26 14:39:59
Strona:
1
   
wykonanie choruzy.pl © 2010