Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji
Domeny internetowe - Domenio.pl
Jesteś w
 Ilość piw w katalogu:

5882
 Reklama

 Najnowsze komentarze:

o Kozel Lezak 11
Matko Boska! Jakie wyszukane komentarze, moim zdanie to piwo nie powinno sie nazywać piwem. Sieciowe dziadostwo

o Das Oberschlesiche Bier Mocne
musza pedzieć że piwo to jestjednym z lepszych piw mocnych,a to best#sz że niyczuć w nim gorzoły co mie nojbardzi razi w piwach,bo to mo być piwo a niy bimber.

o Perła Export
Nie ma co tu dużo komentować zwyczajny euro lager. Bez zapachu bez smaku, wodniste. Żadnych wad ale zalet również brak.

zobacz więcej »



 Czy wiesz, że...

Chmiel, który jest podstawową przyprawą stosowaną do produkcji piwa, potrafi rosnąć nawet ponad pół metra na dobę.

 Informacje o producentach / importerach

Browar Grybów Dystrybucja Sp. z o.o.
Browar Grybów Dystrybucja Sp. z o.o.
producenci
Dane producenta / importera

Browar Konstancin Sp. z o.o.
05-520 Konstancin Jeziorna Obory 11A

biuro@browar-konstancin.pl
www.browar-konstancin.pl

Browar Konstancin jest jednym z nielicznych samodzielnych polskich browarów z wyłącznie krajowym kapitałem. Dlatego w swojej pracy staramy się zachowywać i kontynuować najlepsze tradycje polskiego browarnictwa.
W każdej butelce naszego piwa zawarta jest siła tradycji piwowarstwa w Konstancinie, tradycji sięgającej korzeniami połowy XVIII wieku.
W odróżnieniu od piw z masowych browarów stosujących metodę „high gravity”, czyli produkcji warki o wysokim ekstrakcie, a następnie, w procesie rozlewania do butelek, rozcieńczania jej wodą z dwutlenkiem węgla, nasze piwa są produkowane wyłącznie tradycyjną metodą – czyli każdy rodzaj piwa jest warzony w osobnych kadziach, jak dawniej.

Znalezione produkty dla Browar Konstancin Sp. z o.o.

Strona:
1
  
Konstancin Z Dębowej Beczki

Pale Lager

Kolor przydymiony pomarańcz. Piana obfita, z grubymi ziarnami, opada pozostawiając osad. Pachnie mało przyjemnie, jakby mokrą ścierką. W smaku dominuje tarnina, uzyskana dzięki leżakowaniu w dębowych bekach. Później do głosu dochodzi słód i może lekka goryczka. Dziwne trochę. Faktycznie jedzie lekko szmatą. Nie wiem, czy informacje o tych dębowych beczkach mam traktować poważnie, ale to prawda, że czuć tę tarninę. Nadaje to wytrawności i myślę, że części to przypadnie do gustu, ale nie wszystkim z pewnością. Nie powala smakiem, ale jest dość ciekawe. Mnie trochę odrzuca tu syndrom zmywaka...

Alk. 5,3%    Ekstr. 12,1%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 7     Średnia ocena: 5,35/10
Dodał: nomaderro - 2013-10-21 11:27:00
Konstancin Starodawne

Strong Pale Lager

Najdłużej produkowane piwo Browaru Konstancin. Tradycyjna receptura, długotrwały proces warzenia nadały temu piwo niepowtarzalny głęboki smak z bardzo dobrze zarysowaną goryczką. Warzone ze 100% jasnego słodu jęczmiennego, tak jak dawniej! Doskonałe piwo dla miłośników piw mocnych.

Alk. 6,0%    Ekstr. 14,1%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 14     Średnia ocena: 7,6/10
Dodał: Lantret - 2012-03-27 08:23:00
Konstancin Lekki

Pale Lager

Warzone tradycyjną metodą dekokcyjną przy zastosowaniu tradycyjnych zasad piwowarstwa, które nie przewiduje sztucznych dodatków. Utrzymywanie właściwego terminu leżakowania podkreśla treściwość klasycznych jasnych piw.

Alk. 4,0%    Ekstr. 10,5%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 5     Średnia ocena: 7,33/10
Dodał: rahim - 2012-02-06 08:21:00
Konstancin Jasny Pełny

Premium Lager

Klasyczny lager z podwarszawskiego browaru, przede wszystkim zachwyca wyglądem. Złocisty, lekko mętny kolor. Puszysta, gęsta i trwała piana, utrzymuje się do samego końca degustacji. Zapach przyjemny, lekko słodowy - sprawia wrażenie długo leżakującego piwa. W smaku dość delikatne, czuć niewielkie dosładzanie. Bardzo dobre połączenie smaków słodu i chmielu,
który przekłada się nie tylko na piękny aromat, ale także na wyraźną, aczkolwiek stonowaną na optymalnym poziomie goryczkę.

Alk. 5,3%    Ekstr. 12,1%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 5     Średnia ocena: 7,41/10
Dodał: admin - 2011-07-12 08:52:48
Konstancin Pszeniczne

German Hefeweizen

Piwo o wyraźnym smaku pszenicy, lekko kwaskowate z delikatną goryczką. W zapachu drożdżowe z lekką nutą goździkowo-bananową. Jest mętne, złociste, posiada gęstą konsystencję i umiarkowane wysycenie dzięki czemu bardzo przyjemnie się je pije. Dodatkowo pozwala nacieszyć oko śnieżnobiałą, gęstą, trwałą pianą. Po raz kolejny browar z Konstancina udowodnił, że potrafi warzyć dobre piwa.

Alk. 5,3%    Ekstr. 12,5%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 25     Średnia ocena: 7,59/10
Dodał: admin - 2011-05-27 10:16:39
Konstancin Warszawiak Mocny

Strong Pale Lager

Od kilkunastu lat Warszawiak Mocny znajduje uznanie konsumentów nie tylko w Warszawie. Jest to obecnie najstarsze piwo Browaru Konstancin. To, co wyróżnia go spośród wielu piw mocnych na polskich półkach sklepowych, gdzie większość z nich jest produkowana „z dodatkiem słodu” - to że jest warzony wyłącznie z jasnego słodu jęczmiennego bez dodatku cukrów. 
Wyprodukowane według oryginalnej receptury piwowarów zgodnie z tradycyjnymi zasadami browarnictwa gdzie każdy gatunek piwa jest warzony w osobnych kadziach, a mocy i charakteru piwo nabywa w sposób tradycyjny i naturalny.
Piwo występowało także pod nazwą Konstancin Sokół Mocne.

Alk. 6,2%    Ekstr. 14,0%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 10     Średnia ocena: 6,12/10
Dodał: admin - 2010-11-19 14:44:50
Konstancin Bardzo Mocny

Strong Pale Lager

Intensywne warzenie i wysoka zawartość ekstraktu nadają temu piwu wyjątkowej wyrazistości. Mocne piwo jasne dolnej fermentacji wyprodukowane ze słodu
jęczmiennego i odznaczające się pełnym aromatem słodowym. Charakterystyczną cechą Konstancina Bardzo Mocnego jest wyjątkowy w mocnych piwach dominujący pełnia smaku, gdzie alkohol jest delikatnie maskowany nutami słodowymi.
Doskonale pasuje do tłustych ryb i grillowanych mięs (wieprzowiny, jagnięciny), świetnie nadadzą się również do dań jajecznych oraz np. słonego
śledzia.
Wyróżniony Złotym medalem i Grand Prix w Konsumenckim Konkursie Piw CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2009.

Alk. 7,5%    Ekstr. 16,1%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 3     Średnia ocena: 6,46/10
Dodał: admin - 2010-10-27 08:29:35
Konstancin Żytnie

Roggenbier (German Rye Beer)

Żytnie to pierwsze tego typu piwo w Polsce. Piwa ze słodów żytnich warzono w Polsce w średniowieczu (do czasu, gdy zakazano używania tego zboża do produkcji piwa). Na kilkaset lat ten rodzaj trunku zniknął zupełnie. – W przeciwieństwie do Niemiec, gdzie piwo warzone z żyta jest całkiem popularne.
Dlatego do produkcji Żytniego słody trzeba było sprowadzać zza naszej zachodniej granicy. Zastosowanie złożonego składu, a zwłaszcza słodu żytniego i zdrojowej wody, oraz szczepu drożdży górnej fermentacji to gwarancja jedynych w swym rodzaju walorów smakowych.

Alk. 5,3%    Ekstr. 12,4%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 26     Średnia ocena: 7,56/10
Dodał: admin - 2010-09-14 09:49:11
Konstancin Zdrojowe Pasteryzowane

Premium Lager

Produkowane zgodnie z Bawarskim Prawem Czystości (Reinheitsgebot) piwo prosto z serca uzdrowiska Konstancin. Warzone tradycyjnie ze źródlanej wody z własnego ujęcia, oraz z czterech różnych rodzajów słodu (Jasnego Pilzneńskiego, Karmelowego Carapils, Karmelowego Carahell oraz Pszenicznego). Słody karmelowe nadające temu piwu głęboką pełną barwę, w zestawieniu ze słodem pilzneńskim tworzą niepowtarzalny smak, natomiast dzięki zastosowaniu odmian słodu pszenicznego piwo nabiera niezrównanej świeżości i charakterystycznego orzeźwiającego charakteru.
 
Wyróżnione IV miejscem w Konsumenckim Konkursie Piw CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2008

Alk. 4,4%    Ekstr. 10,2%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 0     Średnia ocena: 7,14/10
Dodał: admin - 2010-08-17 12:18:49
Konstancin Zdrojowe Niepasteryzowane

Premium Lager

Niepasteryzowana odmiana wyjątkowego piwa ze specjalnie opracowaną przez dr Andrzeja Sadownika (SGGW) unikalną recepturą.
Produkowane zgodnie z Bawarskim Prawem Czystości (Reinheitsgebot) niepasteryzowane piwo prosto z serca uzdrowiska Konstancin. Warzone jest czterech różnych rodzajów słodu (Jasnego Pilzneńskiego, Karmelowego Carapils, Karmelowego Carahell oraz Pszenicznego). Słody karmelowe nadające temu piwu głęboką pełną barwę, w zestawieniu ze słodem pilzneńskim tworzą niepowtarzalny smak, natomiast dzięki zastosowaniu odmian słodu pszenicznego piwo nabiera niezrównanej świeżości. Woda z uzdrowiska Konstancin i specjalnie wyselekcjonowane odmiany chmielu nadają prawie idealną goryczkę. Wyjątkowo orzeźwiający charakter i bogaty smak – oto główne cechy piwa Zdrojowego.
Brak pasteryzacji wyzwala pełnię smaku i nadaje piwu wyjątkowe cechy.

Alk. 4,4%    Ekstr. 10,2%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 1     Średnia ocena: 6,2/10
Dodał: admin - 2010-07-09 08:29:18
Strona:
1
  
wykonanie choruzy.pl © 2010