Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji
Domeny internetowe - Domenio.pl
Jesteś w
 Ilość piw w katalogu:

5895
 Reklama

 Najnowsze komentarze:

o Pinta American Black
Barwa czarna, nieprzejrzysta, piana praktycznie się nie tworzy co jest na minus. Aromat bardzo przyjemny, na pierwszym planie amerykańskie chmiele oraz kawa,paloność. Jeżeli chodzi o smak to tutaj na pierwszym planie mocna kawa, palone słody, lekko gorzka czekolada, oraz lekko chmiele amerykańskie. Po kilku łykach wchodzi goryczka kawowo-grefrutowa, która jest na średnim poziomie, lekko zalegająca, pozostawia na podniebieniu gorzki posmak lekko popiołowy. Piwo w smaku wytrawne, wysycenie na średnim poziomie, sprawia wrażenie lekko wodnistego. Ogólnie piwo całkiem dobre, nie ma się do czego przyczepić, jednak piłem lepsze american stouty chociażby Dry Coola z browarsu.

o Butautu Dvaro Alus Šviesus
zacne 8 punktow

o Butautu Dvaro Alus Šviesus
zacne osiem punktow europjskich

zobacz więcej »



 Czy wiesz, że...

W październiku 1814 roku, na skutek uszkodzenia zabezpieczającej obręczy z kadzi, wypłynęła rzeka portera, która zniszczyła okoliczne zabudowania. Osiem osób zmarło na skutek utonięcia, odniesionych obrażeń lub zatrucia alkoholem.

 Informacje o producentach / importerach

Perła - Browary Lubelskie S.A.
Perła - Browary Lubelskie S.A.
producenci
Dane producenta / importera

Browar FORTUNA Sp. z o.o.
62-320 Mirosław, Wrzesińska 24

marketing@browarforuna.pl
www.browarfortuna.pl

Browar Parowy Fortuna w Miłosławiu powstał w 1889 roku z inicjatywy lokalnego przedsiębiorcy Władysława Rabskiego. Był wówczas jednym z wielu przedsięwzięć Polaków w Prowincji Poznańskiej walczących z germanizacją przemysłu w Wielkopolsce. W 1899 roku w drodze licytacji browar nabył Stefan Golcz. W 1904 roku właścicielem zakładu został poznański przedsiębiorca Antoni Duchowski. W 1939 roku zakład znalazł się pod zarządem niemieckim. Po II wojnie światowej browar upaństwowiono. Do lat 90. XX wieku należał do Wielkopolskich Zakładów Piwowarskich w Poznaniu. W 1995 roku browar odzyskali spadkobiercy przedwojennych właścicieli. Po dwuletnim remoncie w 1997 roku browar wznowił działalność. W tym też roku została powołana spółka Browar Fortuna Sp. z o.o.

Znalezione produkty dla Browar FORTUNA Sp. z o.o.

Strona:
1
    
Piwo z Grodziska Piwobranie 2016

Grodziskie

Edycja Specjalna piwa Grodziskiego na Piwobranie 2016 - chmielone na zimno z dodatkiem Sencha Earl Grey i chmielem Citra®.
Piwo swoją premierę miało w dniach 25-26 czerwca 2016 na Grodziskie Piwobranie, które odbyło się w Parku Miejskim im. Opalińskich w Grodzisku Wielkopolskim.

Piwo górnej fermentacji, niepasteryzowane, refermentowane w butelce
Składniki: Woda z Grodziska Wlkp., słód pszeniczny suszony dymem dębowym, zielona herbata Sencha Earl Grey, chmiel (Magnum, Citra, Lubelski), drożdże "grodziskie"
Zawiera osad drożdżowy, jego struktura ulega zmianie z czasem, co jest cechą naturalną.
Piwo mocno wysycone. Traktuj je delikatnie.
Zalecana temperatura serwowania: 3-5°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemnosci 0,4l.


Alk. 3,1%    Ekstr. 7,7%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 6     Średnia ocena: 7,13/10
Dodał: ark00 - 2016-06-22 20:12:28
Miłosław Sosnowe APA

American Pale Ale IBU:37

Piwo w stylu Sosnowe American Pale Ale uwarzone przez Browar Fortuna z Miłosławia (powiat wrzesiński, województwo wielkopolskie). Miłosław Sosnowe APA trafił do sprzedaży w limitowanej edycji w ilości 300 hektolitrów (60 000 sztuk). Premiera piwa odbyła się 28 maja 2016 roku.

Piwa Miłosław są warzone zgodnie z tradycją piwowarskiego rzemiosła. Powstają z wysokiej jakości surowców, w tradycyjnych, otwartych kadziach fermentacyjnych. Dzięki temu są tworzone powoli, w niskich temperaturach, z dbałością o smak i aromat.
HALO TU SOSNA, rzucił do słuchawki nasz piwowar i zaczął się zachwycać widokami. A jak w końcu zszedł na ziemię, to uwarzył cytrusowo-żywiczne AMERICAN PALE ALE z pędami tego drzewa i kompozycją amerykańskich chmieli.

Piwo górnej fermentacji, pasteryzowane, niefiltrowane
Składniki: woda, słody jęczmienne (pilzneński, monachijski, karmelowy), słód pszeniczny, chmiel (Simcoe®, Cascade, Chinook, Citra™, Herkules), pędy sosny, drożdże US-05
Barwa EBC: 17
Zalecana temperatura serwowania: 8-12°C
Zalecane szkło: Nonic
Dostępne w butelkach zwrotnych o pojemności 0,5l.

Alk. 4,8%    Ekstr. 12,0%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 28     Średnia ocena: 7,82/10
Dodał: piwosz92 - 2016-06-02 16:35:38
Fortuna Rabarbar

Fruit Beer

Fortuna Rabarbar to jasne i lekkie w smaku piwo, które zawdzięcza swój wyjątkowy charakter naturalnemu dodatkowi w postaci soku z rabarbaru. Po przelaniu do pokala zachęca do degustacji piękną, złoto-czerwoną barwą oraz przyjemnym, słodkim aromatem. Przy pierwszym łyku zaskoczy Cię harmonijnym połączeniem kwaskowatości i słodyczy. To znakomity wybór, gdy szukasz naturalnego orzeźwienia.
Lekkie i orzeźwiające połączenie piwa ze słodko-kwaskowym smakiem rabarbaru.
Fortuna Rabarbar to piwo dolnej fermentacji, warzone przy użyciu starannie dobranych, naturalnych surowców.

Składniki: woda, słód jęczmienny pilzneński, pszenica, cukier, słód pszeniczny, zagęszczony sok owocowy 1,5% (cytrynowy, rabarbarowy), aromat naturalny, naturalny koncentrat czarnej porzeczki, chmiel goryczkowy, drożdże.
Zalecana temperatura serwowania 6-8°C
Zalecane szkło: Pokal
Dostępne w butelkach zwrotnych o pojemności 0,5l.

Alk. 5,1%    Ekstr. 13,2%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 14     Średnia ocena: 6,28/10
Dodał: ark00 - 2016-05-15 14:50:59
Fortuna Imbir Stout

Imbir Stout

Fortuna Imbir Stout to ciemne piwo dla miłośników wyrazistych smaków i ciekawych połączeń. Palona słodycz przełamana pikantną, egzotyczną nutą imbiru intryguje i zachęca do kolejnych łyków. Złożony i wyważony profil piwa uzupełnia lekka, chmielowa goryczka. Po przelaniu do pokala Fortuna Imbir Stout cieszy oko głęboką, ciemną barwą, która kontrastuje z efektowną czapą piany.
Intrygujące połączenie palonej słodyczy z nutą imbiru.
Imbir Stout to piwo górnej fermentacji, warzone przy użyciu starannie dobranych, naturalnych surowców.

Składniki: woda, słody jęczmienne: pilzneński i palony, cukier, zagęszczony sok owocowy 1,3% (cytrynowy, gruszkowy), ekstrakt jęczmienny słodowy, naturalny aromat imbiru, chmiel goryczkowy, drożdże.
Zalecana temperatura serwowania 8-10°C
Zalecane szkło: Pokal
Dostępne w butelkach zwrotnych o pojemności 0,5l.

Alk. 6,1%    Ekstr. 14,3%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 15     Średnia ocena: 6,31/10
Dodał: ark00 - 2016-05-15 14:47:24
Miłosław Blonde Ale

Belgian Blond Ale IBU:25

Piwo w stylu Blonde Ale uwarzone przez Browar Fortuna z Miłosławia (powiat wrzesiński, województwo wielkopolskie). Jest to odmieniona wersja piwa Miłosław Górnej Fermentacji ze zmienioną recepturą. Miłosław Blonde Ale zostało wprowadzone do sprzedaży w kwietniu 2016 roku.

Piwa Miłosław są warzone zgodnie z tradycją piwowarskiego rzemiosła. Powstają z wysokiej jakości surowców, w tradycyjnych, otwartych kadziach fermentacyjnych. Dzięki temu są tworzone powoli, w niskich temperaturach, z dbałością o smak i aromat.
Piwo o głębokiej, złotej barwie i złożonym, pełnym smaku. Swój profil zawdzięcza belgijskim drożdżom górnej fermentacji, które nadają mu subtelne miodowo-kwiatowe nuty. Wielowymiarowy charakter tego piwa dopełnia połączenie lekkiej słodowości z przyjemną, chmielową goryczką. Idealna równowaga mocy i delikatności.

Piwo górnej fermentacji, pasteryzowane
Składniki: woda, słód jęczmienny: Pilzneński, cukier, chmiel aromatyczny typu Styrian Golding, Fantasia, chmiel goryczkowy Magnum/Herkules, drożdże górnej fermentacji
Zalecana temperatura serwowania: 6-8°C
Zalecane szkło: Pokal
Barwa EBC: 14
Dostępne w butelkach zwrotnych o pojemności 0,5l.

Alk. 6,0%    Ekstr. 13,2%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 27     Średnia ocena: 6,65/10
Dodał: piwosz92 - 2016-04-22 10:51:27
Miłosław Witbier

Witbier IBU:17

Piwo w stylu Witbier uwarzone przez Browar Fortuna z Miłosławia (powiat wrzesiński, województwo wielkopolskie). Jest to już siódme piwo z serii Miłosław. Miłosław Witbier zostało wprowadzone do sprzedaży w marcu 2016 roku.

Piwa Miłosław są warzone zgodnie z tradycją piwowarskiego rzemiosła. Powstają z wysokiej jakości surowców, w tradycyjnych, otwartych kadziach fermentacyjnych. Dzięki temu są tworzone powoli, w niskich temperaturach, z dbałością o smak i aromat.
Miłosław Witbier to orzeźwiające piwo pszeniczne w stylu belgijskim o zbożowo-cytrusowym charakterze. Warzone z dodatkiem słodkich i gorzkich skórek pomarańczy (curaçao) oraz kolendry. Przyjemny, zbożowy smak wyjątkowo dobrze komponuje się z delikatną nutą miodu, owoców pomarańczy oraz kolendry.

Piwo górnej fermentacji, pasteryzowane
Składniki: woda, słód jęczmienny: Pilzneński, Pszenica, chmiel goryczkowy Magnum/Herkules, aromat naturalny, kolendra, skórka pomarańczy, drożdże górnej fermentacji
Mętność i osad są naturalną cechą produktu.
Zalecana temperatura serwowania: 5-7°C
Zalecane szkło: Pokal
Barwa EBC: 8
Dostępne w butelkach zwrotnych o pojemności 0,5l.

Alk. 4,8%    Ekstr. 11,8%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 40     Średnia ocena: 7,12/10
Dodał: piwosz92 - 2016-03-21 21:59:30
Piwo z Grodziska Piwobranie 2015

Grodziskie

Specjalna edycja, uwarzona z okazji powrotu jednego z najstarszych festiwali piwnych w Polsce - Piwobrania Grodziskiego. Ta wyjątkowa odsłona Piwa z Grodziska jest chmielona na zimno szlachetnymi odmianami Fantasia i Styrian Golding.
Grodziskie Piwobranie to jedno z najstarszych świąt piwnych w Polsce. Było obchodzone w Grodzisku Wielkopolskim od 1976 roku, nieprzerwanie przez następne 26 lat. W roku 2015 zostało przywrócone do życia.

Zalecana temperatura serwowania: 3-5°C
Dostępne w butelkach o pojemności 0,4l.

Alk. 3,1%    Ekstr. 7,7%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 5     Średnia ocena: 8,13/10
Dodał: piwosz92 - 2016-01-26 14:46:46
Miłosław Górnej Fermentacji

Belgian Ale

Kolejna propozycja Browaru Fortuna w Miłosławiu, tym razem w stylu ale. Opis producenta : Miłosław Górnej Fermentacji to piwo o głębokiej, złotej barwie i złożonym pełnym smaku. Swój profil zawdzięcza belgijskim drożdżom górnej fermentacji, które nadają mu subtelne miodowo-owocowe nuty. Idealna równowaga mocy i delikatności.

Skład piwa to słód pilzneński, jęczmienny palony, monachijski, cukier i drożdże górnej fermentacji.
Do chmielenia zastosowano 2 odmiany: Styrian Golding na aromat oraz Magnum na goryczkę.

Alk. 6,0%    Ekstr. 13,2%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 18     Średnia ocena: 6,73/10
Dodał: Kaente - 2015-12-30 11:21:29
Bernardyńskie ciemne mocne, pszeniczne, dymione

Other Smoked Beer

Piwo ciemne, pszeniczne i wędzone uwarzone przez Browar w Grodzisku Wielkopolskim, należący do Browaru Fortuna. Jest to ciemna wersja Bernardyńskiego, które było jednym z czterech piw debiutanckich z tego reaktywowanego browaru. Jest to już piąte piwo w ofercie grodziskiego browaru. Bernardyńskie ciemne zostało wprowadzone do sprzedaży w listopadzie 2015 roku.

Legenda o mnichu Bernardzie to część piwnej tradycji Grodziska Wielkopolskiego. To na jego cześć warzymy Bernardyńskie Ciemne – piwo bogate w smaku i aromacie dzięki połączeniu słodu pszenicznego dymionego drewnem dębowym i jęczmiennego słodu palonego. Bernardyńskie Ciemne to piwo o łagodnym smaku i ujmującym lekko palono – czekoladowym aromacie z nutą dymności. W smaku wyczuwalne akcenty karmelowe, chlebowe, z przyjemną goryczką na finiszu. Ciemne piwo dla wszystkich poszukujących w piwie złożonego smaku i przyjemności z degustacji. Jest to piwo refermentujące w butelce.

Piwo ciemne, niepasteryzowane, niefiltrowane
Składniki: woda, słód pszeniczny suszony dymem dębowym, słód pszeniczny, słód jęczmienny pilzneński, słód jęczmienny palony, ekstrakt słodowy jęczmienny, chmiel goryczkowy Magnum, chmiel aromatyczny Lubelski, drożdże „grodziskie”
Zalecana temperatura serwowania: 6-8°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 0,4l.

Alk. 6,3%    Ekstr. 13,6%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 11     Średnia ocena: 6,03/10
Dodał: piwosz92 - 2015-11-30 08:49:16
Bernardyńskie mocne, pszeniczne, dymione

Rauchbier

Warzone w Browarze Grodzisk Wielkopolski. Częścią tradycji piwa z Grodziska Wielkopolskiego jest legenda o mnichu Bernardzie. Cudownie napełnił wyschniętą studnię miejską, z której wodę czerpali miejscowi mielcarze. Wdzięczni piwowarzy celebrują to wydarzenie po dziś dzień. Skład: woda z Grodziska Wlkp., słód pszeniczny suszony dymem dębowym, słód jęczmienny pilzneński, słód pszeniczny, chmiele: Magnum, Lubelski oraz drożdże grodziskie. Piwo niefiltrowane i niepasteryzowane, refermentowane w butelce. Piwo dostępne w dedykowanych butelkach o poj. 0,4l. Bernardyńskie pojawiło się w sklepach wraz z Grodziskim, Naturalnym o smaku czarnego bzu i Naturalnym o smaku czerwonej porzeczki.

Alk. 6,5%    Ekstr. 13,0%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 44     Średnia ocena: 6,68/10
Dodał: til - 2015-05-30 12:27:45
Strona:
1
    
wykonanie choruzy.pl © 2010