Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji
Domeny internetowe - Domenio.pl
Jesteś w
 Ilość piw w katalogu:

6085
 Reklama

 Najnowsze komentarze:

o Okocim Mocne Dubeltowe
Wybrałem na dobicie,(chciałem się upić).Nie było Okocimia OK. Okaże się po przebudzeniu...

o Pomorskie Niefiltrowane
Zapach słodowy, lekko melanoidynowy, pieprzny i ziemisty, ładny, jak jakiś Keller niemiecki. Kolor ciemny bursztyn (to będzie jakiś Vienna lager?), łądna piana, dosyć trwała, jakiś lacing jest. W smaku dosyć pusto, trochę słodowo, ale jest wodniste, gdzieś tam majaczy ta melanoidynowośc z zapachu, plus mgnienie karmelu, delikatna goryczka, w piwie, które ociera się o wodę, strasznie tępa, metaliczna, może od jakiegoś niemieckiego chmielu, ma też ziołowy posmak, delikatna pieprzność i ziemistość. Te wszystkie piwa Staropolskiego w krachli sprawiają wrażenie tego samego, po co ich tyle tworzyć? Czasem się zdarzy ciut lepsza warka, któregoś, ale szału to tu żadnego nie ma.

o Infra Red
Zapach (o dziwo), bo piwo poleżało 3 miechy po terminie, wciąż bardzo chmielowy, cytrusowy, korzenny, zbożowe, kawowe, kawa naturalna i zbożowa, mleczna czekolada, tak mleczna, w ogóle czuć mleczność w zapachu, jakieś ciemne pieczywo, może piernik, trochę maggi, miodu, śliwka ? bardzo ładny zapach, o dziwo przypomina portera bałtyckiego, a nie robust portera jakim jest. Kolor niemal czarny, nieprzejrzyste, piana rachityczna, ale koronka zostaje bardzo długo, ładny niewielki lacing. W smaku pełne, lekko wyklejające, choć po żytnim spodziewałem się bardziej, z tych 50 IBU nie czuć prawie nic, piwo jest delikatnie słodkawe wręcz, choć i kwaskowe, za to wciąż utrzymuje się aromat chmielowy, cytrusowy, korzenny, delikatnie żywiczny, w smaku dominuje czekolada, zarówno gorzka, jak i mleczna, jest trochę kawy, przewaga naturalnej nad zbożową, jest trochę ciemnego pieczywa, jakiś pumpernikiel, trochę orzecha, śliwki świeżej i suszone, odrobina maggi. W smaku również przywodzi na myśl porter bałtycki, a nie górnej fermentacji. Bardzo niskie wysycenie, pasujące tutaj. Bardzo dobrze ułożone, bardzo smaczne.

zobacz więcej »



 Czy wiesz, że...

Najdluzsza lada barowa ma dlugosc 123,7 metra. Znajduje sie w Beer Barrel Saloon w Put-im-Bay w South Bass w Ohio. Bar otwarty w 1989 roku wyposazony jest w 56 kranow z piwem.

 Informacje o producentach / importerach

Obołoń-Polska s.c.
Obołoń-Polska s.c.
producenci
Dane producenta / importera

Browar EDI
Nowa Wieś 5e, 67-400 Wschowa

poczta@browaredi.pl
www.browaredi.pl

Działalność swoją BROWAR "EDI" rozpoczął w 1998 roku, jest małym, regionalnym browarem, opierającym się głównie na rynku lokalnym. Produkuje piwa niepasteryzowane, warzone tradycyjną metodą na bazie chmielu, słodu jęczmiennego, żywych szczepów szlachetnych drożdży, oraz najlepszej wody. Tego piwa nie można porównać do żadnej z przodujących i znanych marek. Nie znajdziesz go równiez w supermarkecie, jest to piwo dla smakoszy. Głównie rozlewane jest do beczek typu KEG o pojemności 30 i 50 L. Od niedawna można je równiez kupić w butelkach 0,5 L. Tradycja produkcji piwa we Wschowie sięga XVII wieku. Niegdyś, w mieście działało jedenaście browarów. Piwo we Wschowie warzono do roku 1945/46. Do dziś zachowały się butelki po piwie z napisami "Stadt Brauerei Fraustadt" czy "Burgeruches Brauchaus C.Weidner". Browar do dziś kultywuje historyczne tradycje wschowskie warzenia dobrego, naturalnego piwa niepasteryzowanego.


Strona:
1
 
EDI Migdałowe

Spice, Herb, or Vegetable Beer

Uwarzone przez Browar Edi, mieszczący się we Wschowej. Jest to piwo niepasteryzowane oraz niefiltrowane, dojrzewające w butelce. Barwa ciemnożółta, wpadająca w pomarańczową, bardzo mocno mętna. Piana praktycznie niewidoczna. Przy nalewaniu tworzy się na chwilę, lecz zaraz całkowicie znika. Zapach słodowo-słodki, lekko mdły, niespotykany w piwach z innych browarów. W smaku mocno słodkie, z wyczuwalną nutą migdałowo-orzechową i lekką słodowością, goryczka prawie nie występuje. Wysycenie bardzo słabe - naturalne. Piwa z tego browaru dostępne są jedynie na jarmarkach, targach oraz kiermaszach.

Alk. 5,7%    Ekstr. 12,0%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 3     Średnia ocena: 4,83/10
Dodał: Stacher93 - 2013-10-30 15:18:00
Edi Czekoladowe

Spice, Herb, or Vegetable Beer

Produkt rodzinnego browaru Edi, mieszczącego się w Nowej Wsi blisko Wschowej. Jest to piwo niepasteryzowane i niefiltrowane, warzone tradycyjną metodą. Barwa lekko brązowo, mocno mętna. Piana drobnoziarnista, bardzo szybko opada do zera. Zapach mdły, z nutami czekolady i drożdżami w oddali. W smaku słodkie, trochę mdłe, wyczuwalna nuta czekolady i drożdże. Wysycenie bardzo słabe.

Alk. 5,5%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 2     Średnia ocena: 5,43/10
Dodał: Stacher93 - 2013-10-14 13:01:00
Piwo Miętowe Niepasteryzowane

Spice, Herb, or Vegetable Beer

Piwo Browaru EDI ze Wschowa. Niepasteryzowane i niefiltrowane piwo dojrzewające w butelce. Piwo mętne, w kolorze zielonym, mocno gazowane. Zapach chemiczny z delikatnym miętowym akcentem. W smaku mięta dominuje aż za bardzo, piwo jest lekko słodkie.

Alk. 5,6%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 6     Średnia ocena: 4,14/10
Dodał: kate - 2013-07-25 09:10:00
EDI Piwo Mętne Niefiltrowane

Zwickel/Keller/Landbier

Piwo browaru EDI ze Wschowej. Zgodnie z nazwą, piwo jest mocno mętne. Kolor nietypowy - soku jabłkowego czy też bardziej bananowego. Zapach kwaśny. Smak kwaśny, drożdżowy. Piany brak.

Alk. 5,6%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 8     Średnia ocena: 4,5/10
Dodał: kate - 2013-06-25 09:02:00
Strona:
1
 
wykonanie choruzy.pl © 2010